NISMO STRAHOVALI OD REPRIZE REALA: Anđušić PONOSAN posle finala na Jadranu - NAJDRAŽA TITULA sa Partizanom!

Autor: Nikola Kovinić

Sport

24.06.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš se osvrnuo na finalnu seriju sa crveno-belima, kao i na celu sezonu koju će grobari zauvek pamtiti.

NISMO STRAHOVALI OD REPRIZE REALA: Anđušić PONOSAN posle finala na Jadranu - NAJDRAŽA TITULA sa Partizanom!

Foto: Starsport

Danilo Anđušić

KK Partizan je u četvrtak veče ostvario san grobara - posle pune decenije čekanja titula namenjena regionalnom prvaku vraćena je u Humsku. I to, u velikom stilu, trijumfom u finalnoj seriji nad večitim rivalom Crvenom zvezdom Meridianbet sa 3:2. Bek crno-belih Danilo Anđušić istakao je u razgovoru za naš portal da je ovaj pehar njemu poseban iz nekoliko razloga.

- Izuzetno emotivno sam doživeo osvajanje titule prvaka AdmiralBet ABA lige, ovo je prvi trofej sa Partizanom od kada sam sa porodicom, prekinuli smo niz dug deset godina i obradovali grobare. Pritom, bilo je jako napeto, pet utakmica finala, ali pokazali smo da smo pravi kada je najpotrebnije - počeo je sjajni šuter razgovor za portal Republika.rs.

 

 

"Parni valjak" je ispunio dva glavna ovosezonska cilja - plasman u top8 Evrolige i tron na Jadranu.

- Imali smo uspona i padova tokom sezone, usled kojih sve učinjeno dodatno dobija na značaju. U decembru smo prošli kroz krizni period, tada je bilo dosta osporavanja, ali ekipa je pokazala čvrstinu i karakter. Svakako da je za to najzaslužniji Željko Obradović, ali i naši sjajni navijači koji su uvek bili uz nas.

"REAL JE DRUGA PRIČA"

Tok finalne serije AdmiralBet ABA lige imao je sličan tok plej-ofu Evrolige, kada je Real Madrid preokrenuo sa 0:2 na 3:2, ali uz jednu bitnu razliku.

- Nismo previše razmišljali o tome. Ovoga puta smo igrali pred grobarima, što je ogromna razlika. Kada nam je bilo najteže, njihova podrška nam je pomogla da to prevaziđemo. Majstoricu smo odigrali odlično, ali kada je Zvezda Meridianbet prišla na 79:75 nije nam bilo svejedno. Na kraju, priveli smo derbi kraju, a pamti se samo rezultat.

Košarkaši Partizana proslavili su trofej kako dolikuje.

- Slavlje je počelo u Areni, nastavljeno je tokom noći, pa i u petak, a trajaće još dugo. Imamo šta da proslavimo, ponovo smo najtrofejniji klub u regionu - uz osmeh je poručio Anđušić, aludirajući na činjenicu da je "parni valjak" ponovo ispred kluba sa Malog Kalemegdana (7:6).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading