U Skoplju počelo Evrpsko košarkaško prvenstvo za srednjoškolce!

Autor:

Sport

14.06.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečanim otvaranjem u Skoplju je počelo Evropsko prvenstvo za srednjoškolce u košarci.

U Skoplju počelo Evrpsko košarkaško prvenstvo za srednjoškolce!

Foto: ESSF

Za medalje u muškoj i ženskoj konkurenciji boriće se učenici iz Makedonije, Srbije, Francuske, Češke, Crne Gore i Republike Srpske.

Srbiju predstavljaju košarkaši iz beogradske Gomnazije Prestiž. Delegat takmičenja je nekadašnja uspešna košarkašica Julija Bojanova.

Organizatori takmičenja koje će trajati do subote 17. juna su Evropska federacija za školski sport i Savez za školski sport Makedonije.

Foto: ESSF

 

Naši predstavnici predvođeni profesorom Kirom Andreevim na ceremoniji otvaranja bili su u majicama sa velikim logom Grada Beograda, a sutra će na večeri nacija predstaviti svoju Gimnaziju Prestiž i zastavu Srbije.

- Najvažnije je da mladi osete kako je biti na velikim međunarodnim takmičenjima. Ali i da uz sport koji vole, kroz ovakve manifestacije upoznaju vršnjake iz drugih država. Da ostanu u kontaktu sa njima i pričaju o raznim temama - poručio je Željko Tanasković, legenda odbojke, predsednik Evropske federacije školskog sporta.

Foto: ESSF

 

Među gostima bio je i jedan od najboljih košarkaša naših suseda svih vremena, Pero Antić. Goste je pozdravio i nekadašnji rukometni reprezentativac Naumče Mojsovski, koji obavlja funkciju direktora Agencije za omladinu i sport u zemlji naših suseda.

Inače, od nedavno njegov sin je član Fudbalskog kluba Partizan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading