Alimpijević: FMP igra dobru košarku, želim brz oporavak Lazareviću!

Autor:

Sport

17.02.2018

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 98:82 protiv FMP-a, a trener Dušan Alimpijević kaže da je zadovoljstvo savladati kvalitetnog rivala kao što je FMP i izrazio zadovoljstvo što se igrači nisu previše potrošili.

RepublikaFoto: Starsport
Alimpijević očekuje još bolje izdanje u finalu

- Veliko je zadovoljstvo što smo prošli u finale. FMP je zaista sjajan tim, čitave sezone igraju dobru košarku, mlad tim, koji ima dosta potencijala. Moram da kažem da je Filip Čović pokazao klasu u prvom poluvremenu i to koliko je u košarkaškom smislu nezgodan igrač i koliko je teško za svakog protivnika da ga čuva. Ako ga ne zaustavite on sam može da reši stvar. Od 44 poena njegovih je bilo 19 ili 20 - izjavio je Dušan Alimpijević.

Alimpijević je dodao da je najvažnije što se igrači nisu previše umorili pred sutrašnji meč u finalu.

- Osim prve četvrtine sa slabijim uvodom sa naše strane, sve ostalo je bilo dovoljno dobro za ono što nam treba za finale Kupa. Ostali smo sa igračima, svi su igrali, ali i sačuvali potrebnu energiju za sutra. Jedina ružna stvar za mene i pre svega za FMP je ta povreda Lazarevića. To je divno stvorenje, momak sa fenomenalnim ponašanjem i nažalost te povrede su sastavni deo sporta. Lazu čeka Zvezda, takav igrač treba Zvezdi i nadam se da će se iz te povrede vratiti još jači.

Trener crveno-belih kaže da nije bilo potrebe da se Pero Antić ubacuje na parket protiv FMP-a.

- Čim je danas bio u sastavu planiran je da igra, ali danas nije bilo potrebe da se uključuje. Odradio je trening pre utakmice i što se tiče tih stvari sve ide prema programu - zaključio je Alimpijević.

Dejan Davidovac je izjavio da je bilo manjih problema u odbrani, ali da je srećan što je ekipa odigrala bolje nego protiv Borca u četvrtfinalu.

- Drago mi je što smo ušli u finale, čestitam celoj ekipi. Imali smo problema u odbrani, ali manje nego u utakmici protiv Borca, što me raduje pred finale. Solidno smo otvorili utakmicu, vodili duži vrememski period, uspeli da je završimo u svoju korist. Čestitam ekipi FMP-a i želim im sreću u nastavku lige - kratak je bio Davidovac nakon pobede u polufinalu KRK.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading