VELIKI PROBLEM ZA SRBIJU! "Orlovi" saznali loše vesti pred Mundobasket!

Autor:

Sport

24.05.2023

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši veliki rivali će, gotovo izvesnom doći u najjačem sastavu na prvenstvo.

VELIKI PROBLEM ZA SRBIJU! "Orlovi" saznali loše vesti pred Mundobasket!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije

Predsednik Košarkaškog saveza Španije (FEB) Horhe Garbahosa najavio je da će Rudi Fernandez, Serhio Rodrigez i Serhio Ljulj igrati za nacionalni tim na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti održano u Japanu, Filipinima i Indoneziji, prenosi "Basketnjuz".

- Razgovarao sa Albertom Ererosom, Fernandezom, Rodrigezom i Ljuljom. Srećan sam zbog njih, pošto su sa Realom osvojili Evroligu. Vidim dosta sličnosti između Reala i selekcije Španije, koja je prošle godine osvojila EP. A samo dve nedelje pre F4 Evrolige činilo se da su eliminisani pošto su četvrtfinalu plej-ofa gubili od Partizana (0:2). Ljulj i Fernandez su mi rekli: 'Vidimo se ovog leta'. Posvećenost koju oni imaju je izuzetna - rekao je Garbahosa za "As".

Foto: Starsport

Rudi Fernandez i Serhio Rodrigez u dresu Real Madrida

Ljulj i Rodrigez nisu igrali na prošlogodišnjem EP, dok je Fernandez sa Španijom osvojio titulu evropskog šampiona.

Podsetimo, i pored čuvene trojke Miloša Teodosića preko Horhea Garbahose, u četvrtfinalu prvenstva sveta 2010. godine, naša selekcija nema dobra iskustva sa Španijom, pa je sigurno ovo problem za Svetislava Pešića i njegove izabranike.

"Crvena furija" nas je pobedila u finalu prvenstva Evrope 2009. godine, četvrtfinalu Evropskog 2013, kao i u grupi na Svetskom prvenstvu 2019. godine.

Španija će na SP igrati u grupi G sa Iranom, Brazilom i Obalom Slonovače, dok će naši momci biti u grupi B, zajedno sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading