U EL KLASIKU NEMA FAVORITA: "Autsajder" Real Madrid u finalu Evrolige!

Autor:

Sport

19.05.2023

21:53 >> 22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Valter Tavares ponovo dominirao.

U EL KLASIKU NEMA FAVORITA: "Autsajder" Real Madrid u finalu Evrolige!

Foto: Euroleague

Mnogi su otpisali Real Madrid, a pogotovo nakon 0:2 u četvrtfinalnoj seriji protiv Partizana. Ipak, "kraljevski klub" još jednom je demantovao javnost i pokazao zbog čega je najveća ekipa na Starom kontinentu. Tim iz španske prestonice savladao je najvećeg rivala Barselonu sa 78:66 u polufinalu fajnal fora Evrolige i tako stigao na dohvat novog trofeja u elitnom takmičenju.

Na tom putu pulenima Ćusa Matea stoji Olimpijakos koji je pre nekoliko sati savladao Monako 76:62.

 

 

Imala je Barsa plus devet u finišu prvog poluvremena, a Real je u vođstvo prešao serijom 15-0 u trećoj četvrtini. Tada je bilo 54:47, vratila se Barsa u igru, ali je meč prelomila ista petorka koja je igrala poslednju četvrtinu majstorice sa Partizanom: Rodrigez-Ljulj-Fernandez-Hezonja-Tavares koja je nakon crno-belih slomila i Katalonce.

Valter Tavares predvodio je Real sa 20 poena, 15 skokova i 3 blokade, Mario Hezonja ubacio je 14 poena, uz 9 skokova i odličnu igru u odbrani, a Rodrigez je imao 12 poena i 5 asistencija.

Najefikasniji kod Barselone bio je Aleks Abrines sa 16 poena, Niko Laprovitola imao je 12 poena i po 3 skoka i asistencije, Kajl Kjurik dodao je 11 poena 

Nikola Mirotić u potpunosti je zaustavljen, nije se upisao u strelce do 4:20 do kraja meča i završio je sa 3 poena.

Za 11. evropsku titulu Real Madrid će igrati protiv Olimpijakosa u nedelju od 19 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading