Dragić evropski igrač godine po "Gazeti delo sport", Jokić iza Tea i Bogdana

Autor:

Sport

14.02.2018

22:38 >> 17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački košarkaš Goran Dragić proglašen je za najboljeg igrača u Evropi po izboru italijanske "Gazete delo Sport". Ovo priznanje je došlo kao nagrada nakon osvajanja Evropskog prvenstva sa Slovenijom prošle godine i učešća na NBA "Ol-star" utakmici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dragić ima iza sebe godinu iz snova

Dragić je ovo priznanje italijanskog medija dobio zahvaljujući osvojenih 274 glasa ispred kolege iz reprezentacije Luke Dončića koji je imao 204 osvojena glasa.

Iza slovenačkog tandema plasirali su se Letonac Kristaps Porzingis, naš Bogdan Bogdanović i Serhio Ljulj.

Na šestom mestu je bivši plejmejker CSKA i aktuelni član Los Anđeles Klipersa Miloš Teodosić (49 glasova), a od srpskih igrača glasove je dobio još samo Nikola Jokić (Denver) 14.

"Gazeta delo Sport" nagradu za najboljeg igrača Evrope dodeljuje od 1979, a u anketi je učestvovalo 200 igrača, trenera, generalnih menadžera i predstavnika medija.

Nemac Dirk Novicki i Litvanac Arvidas Sabonis po šest puta bili su laureati, a prestižnu nagradu dobijali su Dražen Dalipagić, Dragan Kićanović, Dražen Petrović, Toni Kukoč, Predrag Stojaković i Miloš Teodosić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading