ISTORIJSKI USPEH: Džikić odveo Hapoel u veliko finale! (VIDEO)

Autor:

Sport

12.05.2023

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski tim slavio nakon drame u finišu meča.

ISTORIJSKI USPEH: Džikić odveo Hapoel u veliko finale! (VIDEO)

Foto: Starsport

Aleksandar Džikić

Košarkaši Hapoel Jerusalima pobedili su Tenerife 69:68 u polufinalu FIBA Lige šampiona i tako se plasirali u samu završicu takmičenja.

 

 

Tenerife su na 50 sekundi pre kraja vodile sa 67:63, a Sander Vene je pogodio 3+1 za potpuni egal. Đorđi Šermadini je pogodio jedno slobodno bacanje, a Kaden Kerington težak prodor za 69:68. Tenerife su imale 20 sekundi za napad. Lopta je stigla do Bruna Fitipalda koja je promašio za tri poena.

Najefikasniji u sastavu Hapoela, koji sa klupe predvodi Aleksandar Džikić, bili su Kaden Karington sa 19, Sander Vene sa 15, Levi Rendolf sa 12 i Brendon Braun sa 11 poena. Kod Tenerifa, Marselino Uertas je postigao 20, Đorđi Šermadini 18, Fran Guera sedam poena.

Jerusalim je u finalu, da li može do drugog trofeja u sezoni, posle trofeja u Kupu Izraela, saznaćemo brzo. Rival Haopelu u velikom finalu biće pobednik meča Unikaha - Bon.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading