Hjuston i Oklahoma upisali pobede

Autor:

Sport

12.02.2018

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između nedelje i ponedeljka pobede u NBA šampionatu ostvarili su i košarkaši Hjuston Rokitsa i Oklahoma Siti Tandera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kris Poli i Džejms Harden

Hjuston Rokitsi su na svom terenu u derbiju Teksasa nadigrali Dalas Maverikse rezultatom 104:97. Drugoplasirana ekipa Zapadne konferencije je do svoje 42. pobede u sezoni došla sigurnom igrom kroz sva četiri perioda utakmice, tokom kojih je imala i prednost od 15 poena razlike. 

Rakete je u trijumfu predvodio Džejms Harden sa 27 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je dva poena manje ubacio Kris Pol. Bivši plejmejker Klipersa imao je i osam skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte. 

Pratili su ih Klint Kapela sa 16 poena i 11 skokova, kao i Džerald Grin sa 12 poena. 

U poraženom timu Dalasa Jogi Ferel je postigao 20 poena, Dvajt Pauel je uz 18 poena imao i 12 skokova, dok je Denis Smit junior meč završio sa 16 poena. 

U timu Oklahome nije bilo ni Rasela Vestbruka, ni Karmela Entonija zbog povreda skočnog zgloba, ali je ekipa Tandera slavila na svom terenu protiv Memfis Grizlisa rezultatom 110:92. 

Tvorac ubedljive pobede Oklahome bio je Pol Džordž, koji je za Tander postigao 33 ponea (10-24 šut iz igre), a ostvario je i osam asistencija. Aleks Abrines je ubacio 16 poena, dok su po 14 poena imali Patrik Paterson, Rejmond Felton i Džerami Grant. 

Grizlisi su se kao i obično oslanjali na Marka Gasola koji je postigao 18 poena, dok je Džamajkl Grin imao 14 poena i 12 uhvaćenih lopti. 

Oklahoma je peta na tabeli Zapada (32-25), dok je Memfis na 12. mestu (18-37). 

U poslednjem meču dana Juta Džez je na gostovanju savladala Portland rezultatom 115:96. Najbolji u timu Jute bio je Donovan Mičel sa 27 poena, Džo Ingls je duel završio sa tri poena manje, dok su Derik Fejvors i Džae Krauder ubacili po 15 poena. 

Blejzersima ništa nije vredela ni sjajna partija Demijena Lilarda koji je postigao 39 poena, kao ni 22 poena Si Džej Mekoluma. Bosanski centar Jusuf Nurkić je takođe imao partiju za zaborav jer se za 14 minuta na terenu nije upisivao u strelce, iz igre je šutirao 0-4, imao je tri skoka i dve asistencije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading