DOLIJALI! Skandal potresa NBA ligu: Klub ZVANIČNO KAŽNJEN zbog NAMEŠTENE utakmice!

Autor:

Sport

15.04.2023

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored svega, deluje da su prošli daleko bolje nego što su to mogli da očekuju.

DOLIJALI! Skandal potresa NBA ligu: Klub ZVANIČNO KAŽNJEN zbog NAMEŠTENE utakmice!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Luka Dončić

NBA liga je kaznila Dalas sa 750.000 dolara, pošto je utvrđeno da je tim Džejsona Kida "namerno odmarao ključne igrače" i prepustio pobedu timu Čikaga u poslednjem meču regularnog toka sezone, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Dalas je u poslednji meč regularnog toka NBA lige sa Čikagom ušao sa malim šansama da izbori plej-of, a na drugoj strani poraz bi im povećao šanse da dobiju jednog od top deset pikova na predstojećem draftu.

Trener Džejson Kid na meč je došao bez petorice važnih igrača, a Luka Dončić je odigrao samo 12 minuta, pa je Dalas kao domaćin poražen sa 112:115.

- Maveriksi su prekršili pravila lige o odmaranju igrača, a to su pokazali i izjavama u javnosti koje su pokazale želju franšize da meč izgubi kako bi povećala šanse da bude u boljoj poziciji u prvoj rundi drafta 2023. godine. Liga nije utvrdila da su u ovome učestvovali igrači koji su bili na parketu, odnosno da nisu želeli da pobede - navedeno je u saopštenju lige.

- Odluka Dalasa da odmara ključne igrače u odlučujućem meču protiv Čikaga ugrozila je integritet sporta. Postupci Dalasa izneverili su navijače i ligu - rekao je Džo Dumars, izvršni potpredsednik NBA.

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da je Dalas prošao daleko bolje nego što je to moglo da se očekuje, te da će ova finansijska kazna biti premala za benefite koje bi Maveriksi mogli da dobiju na sledećem NBA draftu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading