PATRIOTSKI POTEZ: Željko Obradović ZAVRŠIO Zvezdi mesto u top 8 Evrolige! (VIDEO)

Autor: N. K.

Sport

01.04.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delije će ovaj podvig dugo pamtiti.

PATRIOTSKI POTEZ: Željko Obradović ZAVRŠIO Zvezdi mesto u top 8 Evrolige! (VIDEO)

Foto: Starsport

Željko Obradović sa igračima Crvene zvezde

Na današnji dan pre tačno sedam godina Crvena zvezda je ostvarila istorijski podvig - plasman u top 8 Evrolige. Kuriozitet je da su crveno-beli vizu za četvrtfinale elitnog takmičenja overili uz ogromnu pomoć današnjeg velikog rivala, trenera Partizana Željka Obradovića.

Trofejni stručnjak je tada sa klupe predvodio Fenerbahče do trijumfa nad Efesom rezultatom 90:86 u Ulker areni, čime je klub sa Malog Kalemegdana obezbedio doigravanje kolo pre kraja tadašnje top 16 faze.

Pobednički sastav predvodio je Datome sa 24 poena, Bogdanović je dodao 21, dok je u poraženom sa dabl-dabl učinkom prednjačio Ertel (14 koševa, 13 asistencija).

Fener je takmičenje u grupi E okončao na prvom mestu (11-3), dok su Zvezda i Efes bili na deobi četvrtog sa skorom 7-7, ali je srpski predstavnik zakazao megdan sa moskovskim CSKA zahvaljujući boljem međusobnom skoru.

Zanimljivo je dodati da je na klupi danas još uvek aktuelnog prvaka Evrope tada sedeo legendarni Duda Ivković, a Zvezda je u četvrtfinalu glatko eliminisana od "armejaca" sa 3:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading