SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Sramno - RASISTI UDARILI na košarkaše, pukla OGROMNA BRUKA!

Autor:

Sport

04.03.2023

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadležni organi morali bi da ispitaju celu situaciju.

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Sramno - RASISTI UDARILI na košarkaše, pukla OGROMNA BRUKA!

Foto: Starsport

Detalj sa meča Zvezda - FMP

Košarkaši FMP-a iz Železnika doživeli su iznenađujući poraz od MZT-a u Skoplju (87:82) u meču odigranom u okviru 20. kola AdmiralBet ABA lige.

Ipak, pobeda Makedonaca ostala je u senci dešavanja na tribinama.

Navijači domaće ekipe na sraman način vređali su tamnopute igrače iz Železnika, te su rasističkim ispadima naterali trenera ove ekipe, Nenada Stefanovića, da burno reaguje po završetku meča.

Čestitam MZT-u, ovo što ću sada reći nema nikakve veze sa ovom utakmicom niti pobedom, niti umanjujem. Mislim da je bruka i sramota da u 21. veku, mi na trećem gostovanju za redom slušamo povike džipsi i manki (podrugljiv naziv za pripadnike romske pripadnosti, kao i reč majmun kao uvreda za tamnopute košarkaše). To je bruka i sramota. Ovo je 21. vek i mi i dalje imamo nekog ko omalovaža nekog zbog boje kože. Mislio sam da nije 13. vek, to je treće gostovanje. Još veći paradoks, MZT ima tri takva momka, ti vređaš i naše igrače i svoje. Pritom, moji momci nijednom gestikulacijom nisu zaslužili, kažem sad, a sledeći put izlazimo s utakmice. Ovo je 21. vek, a da se sluša džipsi i manki. Skandal - istakao je besni Stefanović.

 

 

Ovakvim stvarima zaista nije mesto na sportskim terenima, te bi nadležni organi trebali da pokrenu istragu i ispitaju čitavu situaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading