PRLJAV VEŠ ISPLIVAO POSLE PLASMANA NA MUNDOBASKET: Svetislav Pešić podneo ostavku!

Autor:

Sport

28.02.2023

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni stručnjak nije bio zadovoljan ponašanjem čelnika srpske košarke.

PRLJAV VEŠ ISPLIVAO POSLE PLASMANA NA MUNDOBASKET: Svetislav Pešić podneo ostavku!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić podneo je u novembru 2022. godine ostavku na mesto selektora Srbije, ekskluzivno saznaje "Kurir". Ipak, do razlaza sa Košarkaškim savezom nije došlo jer iskusni stručnjak nije bio zadovoljan ponuđenim finansijskim uslovima za sporazumni raskid saradnje.

Republika

Foto: Republika.rs

Svetislav Pešić

Kao razloge, Pešić je naveo to da ga "niko iz Košarkaškog saveza Srbije nije zaštitio od napada medija posle Evropskog prvenstva, iznošenja plata...". Bilo je tu još razloga, ali ovaj je bio glavni. Kada je trebalo da dođe do parafa na prekid saradnje usledio je obrt.

Naime, Pešić nije bio zadovoljan finansijskim delom prekida ugovora i odbio je da to potpiše i samim tim nije bilo ništa od ostavke. Usledio je turbulentan period u kome nije bilo pomaka ni sa jedne strane.

Čelnici srpske košarke nisu želeli ništa da "seku" (da jednostrano raskinu ugovor), jer bi to papreno koštalo, dok je Pešić nastavio da obavlja selektorski posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading