VEČITI U ROVU ZA LEVICU ŽUĆKOVU: Partizan i Zvezda po ČETVRTI put ove sezone!

Autor:

Sport

17.02.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je za ono što smo svi čekali.

VEČITI U ROVU ZA LEVICU ŽUĆKOVU: Partizan i Zvezda po ČETVRTI put ove sezone!

Foto: Starsport

Luka Vildoza protiv Matijasa Lesora

A sada večiti derbi! I to četvrti put ove sezone pod obručima, s tim što će se Crvena zvezda i Partizan večeras (21.00, Arena sport premijum 1) sastati u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Posle duela u AdmiralBet ABA ligi i dva u Evroligi crveno-beli imaju bolji međusobni skor (2-1), ali to u Čairu apsolutno ne mora ništa da znači.

Niška dvorana biće poprište 14. međusobnog duela večitih rivala u takmičenju za prestižnu Žućkovu levicu. U reprizi prošlogodišnjeg finala Zvezda će nastojati da opet slavi i dođe na meč do devete titule, koju žele i u "parnom valjku", i tako da vrate trofej u svoje vitrine.

TANDEM GAZI

Izabranici Duška Ivanovića su do polufinala stigli preko Borca iz Čačka, koji je u četvrtfinalu pružao dostojan otpor, pogotovo u prvom poluvremenu, ali su onda crveno-beli dodali gas i rutinski priveli meč kraju sa 89:64 (17:19, 18:12, 29:17, 25:16).

Najefikasniji u crveno-belom dresu bili su Luka Vildoza sa 18 poena i Nemanja Nedović sa 13.

Republika

Foto: Starsport

Duško Ivanović

- Znamo se odlično sa Partizanom, igrali smo toliko utakmica jedni protiv drugih. Svaka utakmica je različita, takva će biti i u polufinalu. Naš cilj je da dobijemo sve tri utakmice, u petak je tek druga - rekao je Ivanović.

"VALJAK" ODMORNIJI

S druge strane, Partizan je još u sredu bio bolji od Spartaka iz Subotice sa 91:69, pa posle dana više za odmor i trener Željko Obradović i njegovi izabranici pucaju od samopouzdanja.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

- Ne opterećujemo se protivnikom, mi želimo pobedu i prolaz u finale, želimo trofej - rekao je Žoc.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading