VIŠE SREĆE SLEDEĆE GODINE: Važna poruka za delije i grobare pred Kup u Nišu!

Autor:

Sport

13.02.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo svi koji žele da podrže Crvenu zvezdu i Partizan, ali i ostale timove u hali Čair moraju da čuju i pročitaju.

VIŠE SREĆE SLEDEĆE GODINE: Važna poruka za delije i grobare pred Kup u Nišu!

Foto: Starsport

Ne pamti se da je za jedan košarkaški događaj u Srbiji vladalo veće interesovanje od
ovog za predstojeći završni turnir Kupa Radivoja Koraća. Kada je u petak, 3. februara počela prodaja kompleta ulaznica preko internet sajta, istog momenta je usledilo preopterećenje.

Automatski je svaki kupac dobijao mesto u redu u virtualnoj sobi za čekanje. Posle nekoliko minuta u sobi za čekanje je bilo više od hiljadu potencijalnih kupaca, da bi ubzo taj broj premašio 3.500. Uskoro više nije bilo slobodnih ulaznica.

Iako se znalo da će sve ulaznice biti brzo rasprodate, ovakvo interesovanje je prevazišlo sva očekivanja. Brže su rasprodati kompleti za Niš od kompleta za F4 Evrolige koji su pušteni u prodaju 16. januara.

Potpredesdnik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović ne krije zadovoljstvo zbog velikog interesovanja javnosti i činjenice da će Niš narednih dana biti centar srpske košarke:

- Grad Niš se mnogo putao pokazao kao izuzetno dobar domaćin. Ljudi zaista žive za ovaj događaj. Niš koji je već decenijama poznat po Filmskim susretima, Nišvilu i mnogim manifestacijama, sada je postao prepoznatljiv i po košarci. – izjavio je Projović.

Komentarišući činjenicu da će u Hali Čair biti 3.800 srećnika, koji su uspeli da dođu do
ulaznica, Projović je istako da mu je žao što kapacitet hale nije veći:

- Onima koji nisu uspeli da dođu do ulaznica želim da se izvinim što neće moći da budu u hali, ali već naredne godine biće nova prilika za to. Najveći izazov u organizaciji završnog turnira predstavlja bezbednost. Bez sumnje ća kao
i prethodnih godina biti angažovan veliki broj radnika obezbeđenja, uz neophodnu asistenciju različitih jedinica policije. Bez pomoći države, grada, saveza i MUPa organizacije ne bila na ovako zavidnom nivou. Trudimo se da te konekcije i dalje budu na najvišem nivou
, istakao je Dušan Projović.

Republika

Foto: Starsport

Delegacija KSS

Posle dvogodišnje pauze ponovo će pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije biti
organizovan Mini Kup na kome će učestvovati 7 pionirskih selekcija klubova učesnika završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, kao i selekcija grada Niša. U subotu 18. februara biće organizovana panel diskusija „Košarka – aktuelni trenutak“, na kojoj je učešće najavio i selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić.

Na centralnom trgu biće postavljena izložba „100 godina košarke u Srbiji“, planirane su
i različite aktivacija širom grada, tako da će Niš čitave nedelje biti u znaku košarke.

- Najveću draž predstavljaju naši najpopularniji klubovi koji predstavljaju Srbiju u
Evropligi. Nišlije jesu privilegovani da ih vide na delu. Nadam se da će ovi klubovi manire koji prikazuju na evroligaškim parketima preneti i na domaće takmičenje. To je nama i cilj, želja, apel i molba svima
 – zaključio je Dušan Prijović.

Brojke:

18 završnica Kupa Srbije
13 završnica od kada takmičenje nosi ime Radivoja Koraća
10 godina od kako je FIBA dozvolila da se replika pehara Žućkova levica dodeljuje pobedniku nacionalnog kupa Republike Srbije
100 godina košarke u Srbiji

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća biće održan u Nišu 15. – 18. februara. U
četvrtfinalu će 15. februara igrati Partizan – Spartak i Mega – Vojvodina, a narednog dana FMP – Metalac i Crvena zvezda – Borac. Večiti derbi je moguć već u polufinalu 17. februara, dok će poslednjeg dana u subotu od 21 sat biti odigrana finalna utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading