PROBLEM manje za Partizan i Zvezdu u Evroligi!

Autor:

Sport

08.02.2023

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grci bez milosti pokorili Nemačku.

PROBLEM manje za Partizan i Zvezdu u Evroligi!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija Crvena zvezda - Partizan

Košarkaši Olimpijakosa deklasirali su Albu u Berlinu sa 93:60 u prvom meču u okviru 24. kola Evrolige.

Crveno-beli iz Pireja su trenutno na prvom mestu sa skorom od 17-7, dok je nemački predstavnik poslednji na tabeli i ima samo šest pobeda uz 18 neuspeha.

Ovim porazom Alba se gotovo sigurno oprostila od mesta koja vode u plej-of, pa Partizan i Crvena zvezda sada imaju jednog rivala manje u trci za Top 8.

Što se tiče same utakmice, sve je bilo gotovo posle uvodne četvrtine. Olimpijakos je otvorio meč sa 7:0, a posle prvih deset minuta vodio je sa +15.

Rasla je prednost Grka i do +21 u drugoj deonici, ali je onda i Alba pokazala neke znake života, pa je do odlaska na pauzu smanjila vođstvo Pirejaca na 45:35.

Saša Vezenkov se razogoropadio u trećoj četvrtini, u kojoj je sakupio 13 poena i pet skokova i time osigurao pogurao Olimpijakos da posle 30 minuta igre ima ubedljivih 73:45.

Do kraja utakmice gosti su samo uspeli da uvećaju prednost i na kraju su stigli do još jedne ubedljive pobede.

Upravo Vezenkov bio najbolji akter utakmice sa dabl-dabl učinkom od 28 poena i 13 skokova. Tomas Vokap je, takođe, stigao do dabl-dabla, imao je 15 koševa i deset asistencija, a dvocifren je bio i Kostas Papanikolau sa 11 poena.

U ekipi Albe dvocifren je bio samo Luis Olinde sa 16 poena.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Jovan

08.02.2023 22:45

ALBA NIJE BILA NIKAKAV KONKURENT.

REALNO BEZ NAVIJANJEM

08.02.2023 22:49

KLUBOVI do 11 mesto IMAJU SANSU OSTALI tesko za PRAVIH 8 Ako Zvezda POBEDI u Izrael Ima SANSU ako izgubi gotovo je sve ..