OPŠTI HAOS U ČAČKU: Hrabri Borac pao uz zvuk sirene, a AdmiralBet ABA ligi najavio tužbu

Autor:

Sport

07.02.2023

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika borba je viđena, a pobedu su na kraju odneli gosti iz Zagreba pogotkom u poslednjoj sekundi.

OPŠTI HAOS U ČAČKU: Hrabri Borac pao uz zvuk sirene, a AdmiralBet ABA ligi najavio tužbu

Foto: Starsport

Hanter Hejl

Košarkaši Borca iz Čačka nisu uspeli da naprave iznenađenje u okviru 18. kola AdmiralBet ABA lige i da sa sedmoricom igrača u rosteru pobede Cibonu.

Čačani, za koje je nastupalo svega šest igrača od sedmorice skinutih, su izgubili kod kuće posle preokreta sa 84:83 (21:27, 17:16, 23:15, 23:25).

Inače, pobedu Zagrepčanima doneo je Sven Smajlagić pogotkom uz zvuk sirene.

Kod domaćina je prednjačio Hanter Hejl sa 29 poena i devet skokova, dok je Diante Boldvin postigao 24 poena, uz po sedam uhvaćenih lopti i asistencija.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Borna Kapusta sa 22 koša, a Aleksandar Aranitović je imao 14.

Podsetimo, klub iz Čačka je krajem prošle nedelje zatražio odlaganje utakmice zbog zdravstvenih problema u svom sastavu. Regionalna liga nije dostavila odobrenje zbog čega je predsednik Borca Predrag Pantović u ponedeljak održao vanrednu konferenciju za medije.

Utakmica je pomerena samo sa ponedeljka na utorak, što nije zadovoljilo rukovodstvo čačanskog kluba, pa je pre meča na zvaničnom sajtu objavio dopis koji je poslao AdmiralBet ABA ligi.

- Smatramo da Vi (pojedinici koji su sebi dali za pravo da cene zdravstveno stanje igrača, a da pritom nisu deo medicinske struke) niste ni vlasni ni kompetentni da procenjujete validnost napred navedene a Vama na vreme dostavljene lekarske dokumentacije za svakog pojedinačnog igrača. Taj svoj stav smo proverili i konsultacijom i sa pravnom strukom ali i sa višim instancama zdravstvene delatnosti. Ukoliko Vi smatrate suprotno morate biti svesni da mi nećemo odustati od principa poštovanja najpre legitimnosti takmičenja u kome nastupamo, poštujući sve propise ali i sportska i etička merila čija je granica jedino poštovanje zdravlja igrača. Stoga, ukoliko Vaša odluka bude suprotna svim propisima i principima o kojima je bilo reči, smatramo korektnim da Vam kažemo i da ćemo našu satisfakciju ostvarivati u svim postupcima koji nam stoje na raspolaganju, uključujući i redovne sudove - poručili su iz Borca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading