KATASTROFA PRED BAJERN: Partizan u Minhenu bez jednog od NAJBOLJIH?

Autor:

Sport

07.02.2023

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli bi mogli da budu u velikom problemu.

KATASTROFA PRED BAJERN: Partizan u Minhenu bez jednog od NAJBOLJIH?

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Košarkaši Partizana u četvrtak gostuju Bajernu u Minhenu u okviru 24. kola Evrolige.

Crno-beli bi na ovom meču mogli da budu žestoko oslabljeni neigranjem Joanisa Papapetrua.

Jedino Papapetru nije trenirao, ne oseća se dobro, ali se nadamo da će biti sposoban da putuje sa ekipom - otkrio je Željko Obradović za "Sportklub".

Republika

Foto: Starsport

Pod znakom pitanja... Janis Papapetru

Parni valjak je u prvom duelu ova dva tima odneo pobedu u Beogradu.

- Imamo iskustvo prve utakmice protiv njih. Izuzetno čvrsta, jaka, agresivna odbrana, prisutna u svakom momentu i ekipa koja se nijednog trenutka ne predaje. Mi smo ovde protiv njih vodili i 15 razlike i ušli smo u neizvesnu završnicu. Takva im je bila i poslednja utakmica, protiv Barselone u gostima. Gubili su celu utakmicu, onda su imali zadnji posed i šansu da pobede - istakao je Obradović i dodao:

- Oprez veliki, svesni smo da igramo protiv dobrog tima, koji može da igra sa različitim postavama i sa četiri mala i sa četiri visoka, sa dosta preuzimanja, sa uobičajenim stvarima, da njihove petice mogu da šutiraju za tri poena. Pre svega (Otelo) Hanter, koji nikada pre toga nije bio igrač koji se izvlačio na šut, a sada imaju i specijalan napad za njega. Voditi računa o svakom igraču i igrati sa 40 minuta koncentracije, to je ono što bismo voleli da vidimo tokom utakmice.

Partizan u poslednje vreme igra u sjajnoj formi, a igra se podigla na svim poljima.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

- Jasno je. Igrači su svesni da igramo pre svega bolje u odbrani, a igramo i pametnije u napadu. I onda je jasno je da igraju sa više samopouzdanja. Ja bih voleo da se tako nastavi. Jeste, igrali smo dobro, ali svaka utakmica je nešto novo. Ono što svaka utakmica traži su energija, želja i da pomažu jedni drugima na terenu.

Upitan je da li je ovo najbolji period od kako je preuzeo Partizan.

- Dobre igre pomažu da se igra sa više samopouzdanja, a pomaže i taj period koji smo proveli zajedno. To su sad neke stvari postale neuporedivo lakše kad se ponavljaju i kad se ponavlja i dolazi do, kako se to kaže, automatizama, i u odbrani i u napadu. I ono zbog čega sam ja srećan jeste da igrači više učestvuju u stvarima u utakmici, da se čuje njihov glas, njihov predlog, njihova želja i onda to rezultuje da ekipa izgleda mnogo bolje na utakmici - zaključio je najtrofejniji evropski stručnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading