PORAŽAVAJUĆE: Lazić jedan od NAJGORIH igrača Evrolige!

Autor:

Sport

04.02.2023

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je jedan od najiskusnijih, iza sebe ima očajnu sezonu.

PORAŽAVAJUĆE: Lazić jedan od NAJGORIH igrača Evrolige!

Foto: Starsport

Branko Lazić

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić igra katastrofalnu sezonu u Evroligi.

On je trenutno osmi najgori igrač celokupnog elitnog takmičenja, ukoliko se gleda prosečan indeks korisnosti u dosadašnjem toku sezone.

Lazićev prosečan indeks posle 23 odigrane utakmice je svega 1.6. Od njega su lošiji samo igrači koji nemaju skoro nikakvu ulogu u svojim timovima, a to su Rafi Menco, Metidžen Birsen, Ostin Holins, Georgios Kalaicakis, Karolis Lukosiunas, Metju Strazel i Arturs Kuruc.

Srpski košarkaš prosečno provodi skoro 19 minuta na terenu, pa ova njegova poražavajuća statistika još više bode oči.

Republika

Foto: Starsport

Branko Lazić u društvu Nemanje Nedovića

Lazić je na 23 utakmice ubacio svega 66 poena i uhvatio 27 skokova. Njegove statisičke kolone su ove sezone često bile potpuno prazne, kao na primer na utakmici protiv Olimpije u Milanu.

Proveo je nepunih 20 minuta na terenu, a za to vreme bio je bez koša, skoka, asistencije, ukradene lopte, a čal nije uspeo da uputi nijedan šut ka košu. Jedino što je radio bili su faulovi, kojih je napravio tri.

Kada se pogleda čitava sezona, Lazić na čak devet utakmica nije uspeo da postigne niti jedan poena, a nijednom nije imao dvocifreni učinak...

Ipak, do kraja je ostalo još 11 kola, pa će imati šansu da popravi svoj učinak i pomogne timu da na kraju zauzme što bolji plasman na tabeli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading