JOKIĆ: Najbolja asistencija u životu

Autor:

Sport

02.02.2018

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić bio je presrećan posle pobede nad Oklahoma Siti Tanderom 127:124.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Meč je odlučen trojkom Gerija Herisa u poslednjoj sekundi, i to posle dodavanja Jokića iz auta.

- Hteli smo lob, već smo jednom radili tu akciju ove sezone, ali nije prošlo. Rasel je malo zaspao, pronašao sam Gerija i on je pogodio. Ovo je verovatno najbolja asistencija u mom životu - kaže Jokić.

U direktnom duelu sa Stivenom Adamsom, srpski centar odigrao je najbolju partiju ove sezone i zabeležio je deveti tripl-dabl u karijeri, a treći ove sezone – 29 poena (11-18 iz igre, 2-5 za tri, 5-6 penali za 37 min), 13 skokova i 14 asistencija, uz 2 blokade, ukradenu i samo 2 izgubljene lopte.

- Nije samo Adams u pitanju, oni su kao ekipa veoma agresivni, u vrhu su lige po ukradenim loptama, ali mi smo se borili i na kraju smo nagrađeni za to.



Nagetsi sada imaju skor 27-25, a ovom trijumfu prethodila su dva poraza u neizvesnim završnicama, od Seltiksa i Sparsa.

- Veoma važna pobeda posle dva teška poraza u kojima smo promašivali poslednje šuteve, nismo imali sreće iako smo igrali dobro. Sada smo pogodili i to je izuzetno bitno, bilo je ludo, atmosfera izvanredna - zaključio je Jokić.

Heris je posle pobedničkog pogotka jurnuo ka svlačionici slaveći, ali se ipak vratio na teren da dâ izjavu. 

- Bio sam poslednja opcija, ali Džoker mi je poslao dobar pas i pogodio sam. Igrali smo dobro sve do poslednje četvrtine, zatim nam je igra pala, ali uspeli smo nekako da pobedimo - ističe Heris.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading