OBRADOVIĆ SUMIRAO UTISKE: "Ova razlika nije realna!"

Autor:

Sport

29.01.2023

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasan je bio strateg crno-bleih posle nove pobede svoje ekipe.

OBRADOVIĆ SUMIRAO UTISKE: "Ova razlika nije realna!"

Foto: Starsport

Željko Obradović

Košarkaši Partizana savladali su na svom terenu ekipu Mornara, rezultatom 92:74 (28:26, 13:15, 30:21, 21:12), u poslednjem meču 17. kola AdmiralBet ABA lige.

Crno-bele je do trijumfa predvodio Janis Papapetru, koji je ubacio 19 poena, Smailagić je dodao 15, dok je 14 poena ubacio Zek Lidej.

Posle meča je svoje utiske izneo Željko Obradović, trener Partizana.

- Već smo pričali šta znači igrati u ovom ritmu. Nismo dobro otvorili meč, Mornar se dobro držao i borio tridesetak minuta. Ova razlika na kraju nije realna i Mornar zaslužuje drugačiji rezultat. Moram da istaknem da postava u kojoj su bili Avramović, Anđušić i Trifunović, Papapetru i Ledej odigrala dobru odbranu i sa ovom petorkom smo sve promenili zbog odbrane koju su odigrali. S njima smo prelomili utakmicu - rekao je Obradović.

Rotirao je dosta Obradović večeras, kako bi svi bili spremni za duplo kolo u Evroligi.

- Probali smo neke igrače da držimo van tima, neke da odmorimo, s obzirom da igramo duplo kolo u Evroligi. Asvel u utorak i petak Žalgiris tamo, pa Mega u nedelju.

Zatim se osvrnuo i zašto nekih igrača nije bilo previše vremena na parketu.

- To se vidi na svakoj utakmici. Postoji plan utakmice, onda se dešava da se plan ne poštuje i da pojedinci igraju privatnu utakmicu, da tako kažem... To je najvažniji razlog da neko bude zamenjen. Ako ne vodiš računa o ekipi... Nikada nisam menjao igrače zbog grešaka koje su sastavni deo košarkaške igre, koje su normalne za mlade igrače - kaže Obradović.

- Objasnio je i kako vrši selekciju igrača.

- Kod mene nema podele na mlade i starije igrače, već dobri i loši. Kada je neko dobar, onda se uzme statistika i kaže: 'Kad je Trifunović bio na terenu, sa njim smo imali +25, sa Avramovićem +24'. Onda se vidi ko je imao minus i šta se za njegovo vreme dešavalo na terenu. Ne zavisi to od mene, već samo od njih. U ovom ritmu svako će dobiti prostor.

Obradović je potvrdio da Lesor i Egzum nemaju problem sa povredama.

- Da, da, sve je u redu. Egzum je, kao što ste videli, imao probleme još u derbiju. Požalio se na grčeve, naš tim je odmah reagovao. Zaslužio je odmor.

Trener crno-belih se još jednom zahvalio braći Pavićević, koji su godinama na čelu Mornara.

- Oni rade velike stvari za košarku. Drže klub godinama, imali su situaciju da im je najbolji igrač otišao, da imaju plejmejkera koji je van treninga. Verujem da će uspeti da skockaju tim i da će izgledati još bolje. Želim im svu sreću, imamo fenomenalne odnose, drago mi je što je publika pozdravila (Mihaila) Pavićevića na način na koji to zaslužuje. Obojica su izvanredni ljudi. Kad god dođu u Beograd pokušavam da uzvratim bar deo gostoprimstva koje dobijamo mi u Baru - zaključio je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading