Evroliga kažnjava Zvezdu zbog transparenta Omiću

Autor: Tanjug

Sport

30.01.2018

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Disciplinska komisija Evrolige otvorila je postupak protiv Crvene zvezde zbog uvredljivog transparenta navijača upućenom košarkašu Alenu Omiću na meču protiv Olimpijakosa.

 

RepublikaFoto: Starsport
Transparent dela navijača Zvezde upućen Omiću

U saopštenju na sajtu elitnog takmičenja navodi se da Evroliga oštro osuđuje bilo kakve poruke diskriminacije ili akt protiv rase, pola i ljudskosti.

- Poruka koju je prikazala manja grupa navijača Zvezde ne predstavlja ono što čini sportu, košarkašku porodicu i Evroligu. Evropska košarka uvek je bila i biće primer integracije na terenu i van njega, gde su različite kulture, rase i vere delile zajedničku strast" Iz Evrolige poručuju da su stavovi određene grupe navijača Zvezde uvredljivi, štetni i suprotni poštovanju.

Dolazak Omića "podelio" je navijače Crvene zvezde, odnosno najvatreniji su istakli uvredljiv transparent u petak protiv Olimpijakosa, dok su drugi aplaudirali i pružili podršku slovenačkom reprezentativcu rođenom u Tuzli.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading