NA NISKE JE GRANE PAO: Bivši košarkaš Partizana potpisao za drugoligaša (FOTO)

Autor:

Sport

05.01.2023

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od njega se mnogo više očekivalo.

NA NISKE JE GRANE PAO: Bivši košarkaš Partizana potpisao za drugoligaša (FOTO)

Foto: Starsport

Ekipa Stad Rošele, učesnik francuske Pro B lige, objavila je da je potpisala ugovor do kraja sezone sa Đokom Šalićem (27, 201 cm). 

Republika

Foto: Starsport

Đoko Šalić u dresu Partizana

Vlasnik četiri medalje sa kontinentalnih i planetarnih šampionata mlađih reprezentativnih katagorija Srbije i bivši centar Partizana u gradić na obali Atlantskog okeana stiže iz litvanskog Prijenaija.

- Đoko je visok igrač, sa veoma dobrim osnovama i formacijom sa istoka. Ima jake ruke, dobar košarkaški koeficijent inteligencije i pouzdan šut sa distance, može i da širi protivničku odbrane. Impozantan je, sposoban da igra u srcu reketa. Njegova visina od 210 santimetara biće važna u našem odbrambenom sistemu. Timski je igrač koji će se dobro uklopiti u kolektiv i koji igra veoma dobro sa i bez lopte - nahvalio je trener Žilijen Kortej srpskog centra koji je ove sezone ispisivao dobre brojke u Litvaniji - 9,5 poena, 4,3 skoka.

Đoko Šalić, nekada talentovani centar koji je pažnju šire javnosti skrenuo kao junior sarajevskih Sparsa, prvi profesionalni ugovor je potpisao s Partizanom 2013. godine. Posle jedne sezone vratio se u Sparse, da bi ga zatim košarkaški put vodio u nikšićku Sutjesku, pa opet u Partizan, slovenački Helios, beogradski Dinamik, Mladost iz Mrkonjić Grada, poljski Šćećin, ukrajinski Čerkasi Mavpi i tuzlansku Slobodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading