KAMPACO O PRIJATELJSTVU S ASOM DENVERA: Jokić me učio da igram uz narodnjake

Autor:

Sport

29.12.2022

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinca oduševili ćevapi i karađorđeva.

KAMPACO O PRIJATELJSTVU S ASOM DENVERA: Jokić me učio da igram uz narodnjake

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco

Argentinski tango je zaludeo Delije! U dresu Crvene zvezde prvo je po terenu plesao Luka Vildoza, a sad mu se pridružio i sunarodnik Fakundo Kampaco (31). Iskusni plejmejker koji se dva puta popeo na krov Evrope s Realom (2015 i 2018) branio je boje Denvera dve godine, a za Republiku je otkrio da je pored Nikole Jokića naučio srpske običaje i upoznao se s našom muzikom.

Kakav je utisak na vas ostavio Jokić?

- Nikola je dobar dečko, zanimljiv, genije na terenu i van njega. Mnogo mi je pomogao kada sam došao u Denver. Na sve načine je pokušao da mi olakša prilagođavanje, savetovao me je, često smo se družili.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Fakundo Kampaco su igrali zajedno u Denveru

Da li ste uz njega naučili nešto o Srbiji?

- Naučio sam dosta. Slušao sam i srpsku domaću muziku. Nisam razumeo o čemu se tačno radi u pesmi, ali sam osećao ritam. Sviđa mi se vaša muzika, igrao sam uz nju malo. Bilo je zanimljivo.

Možete li da uporedite Srbiju i Argentinu?

- Veoma smo slični po karakteru. Strastveni smo po pitanju sporta, ali i svega ostalog što volimo. Ljubav se oseća sa svih strana.

Zvezda udara na Barselonu

Crvena zvezda ugostiće u petak Barselonu (19.00, Sport klub 1) u 16. kolu Evrolige u nameri da trijumfalno završi uspešnu 2022. Nažalost, na putu do devete pobede u elitnom takmičenju crveno-belima neće moći da pomogne upravo Kampaco. Crveno-beli nisu mogli da ga prijave u tim jer je i dalje na snazi zabrana Evrolige da ne mogu da registruju nove igrače.

Kako ćete proslaviti praznike?

- Biću to veče s porodicom. Tu će biti i Luka Vildoza s njegovom boljom polovinom. Pripremićemo hranu i uživati zajedno. Lepo je kad u stranoj zemlji imaš nekog svog.

Republika

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco i Luka vildoza

Da li ste isprobali i neke srpske specijalitete?

- Jesam, sviđaju mi se ćevapi. I neko meso, mislim da se zove karađorđeva ili tako nešto. To sam probao još kod Nikole.

Vašim dolaskom povećala su se očekivanja navijača Zvezde, da li ćete uspeti da ih opravdate?

- Probaćemo, nama je cilj da odbranimo trofeje i želimo da imamo što više pobeda u Evroligi. Nadam se da ću uskoro zaigrati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading