IDEALNO POJAČANJE ZA CRNO-BELE: Danijel Heket u Partizanu?

Autor:

Sport

20.12.2022

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tako bar kažu čuveni litvanski novinari.

IDEALNO POJAČANJE ZA CRNO-BELE: Danijel Heket u Partizanu?

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana nisu najbolje započeli sezonu u Evroligi, iako je situacija delovala sasvim solidno nakon trijumfa u Beogradu protiv Makabija, kada su crno-beli stigli na skor od po četiri pobede i poraza.

Ipak, usledila je serija od pet uzastopnih neuspeha, koju je konačno prekinula pobeda protiv Efesa. Razlozima slabijih igara Partizana bavili su se i Augustas Suliauskas i Donatas Urbonas, poznati košarkaški novinari, koji su evropskim timovima predoložili neke trejdove.

- Ovo je možda čudno kada se pogleda da ih vodi Željko Obradović, ali pogledajmo situaciju malo bolje. Partizan nema pravog plejmejkera i nema defanzivno orijentisane igrače. Imaju toliko talentovanih igrača da mogu da daju 100 poena svakome, mogu šutevima da zatrpaju svakog protivnika, a imaju i ogromnu prednost domaćeg terena. Sa ovim rosterom neće u Top 8. Ja da vodim Paritzan, pojurio bih Heketa. On je savršeno pojačanje za Partizan, pa bih predložio neku vrstu trejda. Janis Papapetru bi otišao nazad u Panatinaikos jer se baš muči. Razmišljao sam i o Pajoli, ali Heket u Partizanu i Papapetru u Panatinaikosu, a Anđušić u Virtusu koji donosi mnogo šuta i malo odbrane, dok PAO šalje i Ponitku u Virtus. Iako Virtus ovo ne bi prihvatio, meni deluje da je savršen trejd za sve tri strane -  rekao je Augustas Suliauskas.

Foto: Tanjug/AP

Danijel Heket u dresu Italije

Na njegovu priču se nadovezao Urbonas.

- Pokušao sam da pronađem razlog Partizanove loše odbrane i jedan deo problema je u dubini rostera, jer većinu minuta igraju jedni isti igrači pošto nemaju dugu klupu. Ja bih hteo da produžim tu klupu - izjavio je Donatas Urbonas.

Litvanski novinar je predložio Partizanu još neka pojačanja.

- Rekao sam da bih promenio malo stvari, menjao bih Lesora za nekog starijeg, iskusnijeg centra, veliko telo u reketu jer Lesor nema zamenu na klupi. Treba malo IQ košarkaški da se nadogradi u odbrani. Partizan bi dobio Ostina Holinsa iz Makabija i Arturasa Gudaitisa iz Panatinaikosa, jer oni nemaju dobru situaciju u svojim klubovima, a Partizanu bi legli samo tako. Panatinaikos bi i u ovom slučaju dobio Papapetrua, jer Naneli, Egzum i Madar, Avramović, Anđušić i Panter mogu da menjaju pozicije i crno-beli su tu najopasniji. Ipak, fali im centar, treba im i streč četvorka, pa bi najlogičnije bilo da Papapetru ode i to nazad u Panatinaikos uz Bejkona, Vilijamsa i ostale da igraju visoke petorke. Idemo dalje, Darun Hilijard iz Makabija u Olimpiju MIlano jer im fali jedan takav skorer pogotovo u situaciji kada su Šilds i Pangos povređeni, dok bi Makabi dobio Dešona Tomasa koji je igrač koje voli Oded Kataš - zaigrao se malo Litvanac, kao da je u NBA ligi.

Foto: Starsport

Urbonas bi zamenio Lesora, uprkos njegovim dobrim partijama

Videćemo da li će se neki od ovih trejdova ili transfera ostvariti, ali se čini da je Urbonas u pravu kada kaže da crno-belima nedostaje širina na klupi.

Posle 14 odigranih mečeva, Partizan ima skor od pet pobeda i devet neuspeha, a sada ih očekuje gostvanje Fenerbahčeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Milutin

21.12.2022 16:39

Bolje bi legli Dončić i Atetokumbo...