TOPIĆ ODUŠEVLJEN IGRAČIMA: Svi smo verovali u pobedu i na kraju smo pobedili

Autor:

Sport

26.01.2018

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi trener košarkaša Crvene zvezde Milenko Topić izjavio je da je cela ekipa crveno-belih verovala u pobedu protiv Olimpijakosa,

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milenko Topić je oduševljen pobedom Zvezde

Zvezda je pobedila Olimpijakos 89:78 u 20. kolu Evrolige.

- Bila je ovo neverovatna utakmica i neverovatna pobeda za nas. Igrali smo bez Antića i Feldina, koji su jedni od nosioca naše igre. Bili smo zaista motivisani da prekinemo dominaciju Olimpijakosa. Ni oni nisu u dobrom momentu, imali su neke poraze i izlaze iz povreda, ali to je njihov problem. Bili smo rešeni da iskoristimo energiju sa tribina, da damo sve od sebe, da se svaki igrač pojedinačno uklopi u sistem - rekao je Topić.

Prvi trener crveno-belih Dušan Alimpijević isključen je sredinom treće četvrtine zbog dve tehničke greške. Topić je potom vodio meč do kraja meča.

- Rekao sam im na tajm-autu polako, smirite se, mi ovo ne možemo izgubiti, mi ovo nećemo izgubiti. Verovali smo i mi na klupi i igrači na terenu. Nažalost, Dule nije ostao sa nama. Mislim da je prestrogo dobio dve tehničke greške. Mislim da bi bilo lakše da je ostao sa nama - rekao je on.

Topić se osvrnuo i na skandiranje pojedinih navijača Zvezde, koji su neprijateljski dočekali Alena Omić-

- Omić nam mnogo znači, pogotovo sada kada smo bez Antića. Ispostavilo se da neka pojačanja zbog mladosti i nedostatka iskustva još ne igraju kako smo očekivali. Alen je odigrao kako treba i bez mnogo treninga. Biće mnogo bolji. Došao je u pravi čas i da pokrpi i da zakrpi. Dobar je dečko, uklopio se lako, on je odavde, sa Balkana - rekao je Topić.

Zvezdu očekuje lakši raspored u nastavku takmičenja u Evroligi.

- Nema lakih utakmica za nas, sve su izuzetno teške. Kada se pogledaju sastavi drugih ekipa, kada se pogleda logistika, nema lakih mečeva. Drago mi je, ne bežimo od ciljeva, ali zaista je prvi cilj je ABA liga, da proba da se napadne prvo mesto. Prvi i osnovni cilj je ABA liga i da kroz nju izborimo Evroligu sledeće godine, a ako se ukaže šansa za Top 8... Da li je realno ili nije, prosudite sami. Svaka utakmica je važna, tako se i spremamo, pa dokle stignemo - istakao je Topić i dodao da se nada da Dejan Davidovac najverovatnije nije doživeo povredu.

Crvena zvezda ima osam pobeda i 12 poraza u Evroligi, a u narednom kolu će gostovati Baskoniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading