ZAPALIO JAVNOST: Ljubimac Grobara se oglasio pred derbi, evo šta mu SMETA u Partizanu!

Autor:

Sport

05.12.2022

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvorio dušu.

ZAPALIO JAVNOST: Ljubimac Grobara se oglasio pred derbi, evo šta mu SMETA u Partizanu!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana u "Štark areni"

Uroš Tripković je bio i ostao jedan od najomiljenijih košarkaša koji su nastupali u Partizanu.

Sjajni šuter je u izjavi za "Sportklub" rekao da su crno-beli favoriti u istorijskom evroligaškom večitom derbiju protiv Crvene zvezde.

Republika

Foto: Starsport

Uroš Tripković

- Nisam samo dugo igrao u Partizanu, već sam tih boja otkada znam za sebe. Ali, sjajna je stvar što imamo dva predstavnika u Evroligi. To je mnogo bitno za srpsku košarku, još kada bi to potrajalo duže od tekuće sezone. A ovaj derbi, pa to je uvek deo sportske istorije, bez obzira o kom se takmičenju radi. Posebnu draž mu daje izjednačenost ekipa, ali mislim da je prednost na strani crno-belih, iako su uleteli u seriju poraza u odnosu crveno-bele. Ali, domaćini su, Arena će biti krcata, zna se i čiji će navijači biti u ogromnoj većini. A to nije mala stvar, znam iz iskustva - ističe Uroš Tripković za "Sport klub".

Tripković smatra da su povrede mnogo omele Partizan, koji je zbog toga doživeo i neke neplanirane poraze.

- Mnogo toga će zavisiti i od povreda, a Partizan u poslednje vreme nema sreće po tom pitanju. To ih čak više guši od nekih možda neplaniranih poraza, iako ne stoje loše rezultatski. Dok se Crvena zvezda totalno vratila u kolosek posle nešto lošijeg evroligaškog starta. Promena trenera odnosno dolazak Duška Ivanovića, prosto ih je preporodila. E, sad, videćemo kako će se snaći pred 20.000 onih drugih navijača. Ovakve utakmice, pored borbe za važne evroligaške bodove u jednoj maratonskoj trci od 34 kola, predstavljaju veliko iskustvo za igrače. Ne samo kako će ko da odreaguje na taktičke zamke, već i kako izdržati u jednoj paklenoj atmosferi. A svi se nadamo da to bude u sportskim okvirima, da navijači i akteri, svako na svoj način, polože ispit - rekao je Tripković. 

Ipak, Tripkoviću o ovom sastavu Partizana smeta jedan detalj. 

- Lepo je gledati Evroligu sa Partizanom i Zvezdom, ali mi se ne sviđa ovoliki broj stranaca u sastavima. Kada sam bio crno-beli senior, počeli smo sa jednim, pa dvojicom, a ovo sada je previše. Nema domaćih igrača, posebno u mom bivšem klubu - zaključio je Tripković. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading