NI D OD DERBIJA! Budućnost se OBRUKALA u "Štark areni": Partizan RASTURIO Podgoričane i prekinuo CRNI NIZ!

Autor:

Sport

04.12.2022

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana vratili su se na pobednički kolosek.

NI D OD DERBIJA! Budućnost se OBRUKALA u "Štark areni": Partizan RASTURIO Podgoričane i prekinuo CRNI NIZ!

Foto: Starsport

Partizan je u derbiju 9. kola AdmiralBet ABA lige neočekivano lako nadigrao Budućnost rezultatom 106:77.

 

 

Duel u "Štark areni" rešen je već na poluvremenu, kada su crno-beli stekli 19 poena viška - 53:34.

Do kraja utakmice prednost domaćina je konstantno rasla, a trener Željko Obradović iskoristio je visoku razliku da ukaže šansu svim košarkašima koje ima na raspolaganju.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Vukčević sa 15 poena, Madar je dodao 14, a dvocifreni su još bili Lesor i Trifunović sa po 12, odnosno Anđušić sa 11 koševa. Kod gostiju, Rejnolds je dao 16, a Lazić 12 poena.

"Parni valjak" je napravio sjajnu uvertiru za prvi evroligaški Večiti derbi, koji je na programu u četvrtak, a sada ima skor 8-1 na Jadranu, dok je klub iz crnogorske prestonice zabeležio pet pobeda i četiri neuspeha.

Tok susreta mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Partizan - Budućnost 106:77 (25:23, 28:11, 26:18, 27:25)

Kraj meča - Partizan "rasturio" Budućnost u beogradskoj areni!

 

 

40. minut - Lazić je vezao pet poena, ali to je čista estetika - ubedljivo slavlje crno-belih protiv očajne Budućnosti!

39. minut - Pukla je "stotka" u "Štark areni" nakon zakucavanja Glasa (102:67), potom je mladi košarkaš podigao Grobare na noge zakucavanjem u kontri - 104:67!

37. minut - Lopt je "izašla" iz koša posle pokušaja Glasa, Brodzijanski je uhvatio jš jedan skok i iznudio prekršaj Marka Jagodić-Kuridže - 99:65!

35. minut - Brodzijanski je povisio na 94:60, pošto je pokupio loptu i sproveo je u koš nakon blokade Ilića, nemoć Budućnosti da smanji ubedljivu razliku koja je na snazi još od druge deonice.

33. minut - Trojka Trifunovića, pa novi koš Anđušića za 84:55. Jovanovićev tajm-aut nije urodio plodom jer je Drobnjak promašio sa poludistance, a onda je Vukčević na obruču završio predivnu akciju crno-belih koji vode rezultatom 86:55!

31. minut - Rejnolds je bio precizan sa distance, a Obradović je odmah uzeo minut odmora, iako je visoka razlika u korist njegove ekipe - 79:55!

Pitanje pobednika rešeno - 79:52 na kraju trećeg kvartala!

 

 

30. minut - Maestralan prodor i pogodak Anđušića uz faul na kraju treće deonice, ogromnih 27 koševa prednosti u korist "Parnog valjka"!

28. minut - Trojkom Ledeja Partizan je stigao na rekordnih "plus 25" - 71:46!

Republika

Foto: Starsport

Kevin Panter tokom meča Partizan - Budućnost

25. minut - Igra se koš za koš, Budućnost nemoćna da ugrozi visoku prednost izabranika trenera Željka Obradovića - 63:44.

23. minut - Veliki hendikep za Podgoričane predstavlja četvrti faul Kabe, crno-beli su se pogotkom Pantera vratili na "plus 19" - 59:40.

21. minut - Oba tima su propustila prve napade na početku drugog poluvremena, Partizan ima 19 poena viška.

Derbiju 9. kola AdmiralBet ABA lige prisustvuje 5.778 gledalaca u našoj najvećoj dvorani.

Kraj prvog poluvremena - ogromna razlika u korist Partizana!

 

 

20. minut - Lesor je pogodio dva penala (53:34), potom se domaćin odbranio, ali je Naneli promašio čist zicer u kontranapadu.

19. minut - Crno-beli su na odličnom putu da reše pitanje pobednika već u prvom poluvremenu. Madar i Vukčević su pogađali, Budućnost na kolenima u areni - 51:32!

17. minut - Nova serija Partizana koji je, posle trojke Madara, na najvećih "plus 13" - 45:32!

15. minut - Lazić je vezao pet poena prepolovivši zaostatak crnogorskog sastava (35:30), a njegovu mini-seriju prekinuo je Brodzijanski, pa je na semaforu "Štark arene" 37:30.

13. minut - Brodzijanski je trojkom doneo crno-belima prvu dvocifrenu prednost (33:23), potom su po koš dali Kaba i Vukčević, "Parni valjak" ima lepu prednost u "Štark areni" - 35:25!

11. minut - Prekršaj u napadu napravio je Ilić, Budućnost je propustila prvi napad u drugom kvartalu, što je kaznio Anđušić pogotkom uz dodatno slobodno bacanje - 28:23!

Kraj prve deonice - 25:23!

 

 

10. minut - Egzum je povisio na 25:21, Drobnjak je iznudio dva penala pošto ga je faulirao Vukčević - 25:23.

9. minut - Lesor je pogodio dva slobodna bacanja (22:14), potom je krilni centar reprezentacije Srbije poentirao u reketu, pa trojka Rejnoldsa - 22:19!

7. minut - Kapiten Partizana je pogodio van linije 6,75 (16:10), uzvratio je Jagodić-Kuridža, a onda je Madar ponovo bio precizan - 18:12!

Republika

Foto: Republika

Detalj iz "Štark arene"

5. minut - Podgoričani su odgovorili sa šest vezanih koševa, zaključno sa pogotkom Kabe (9:6), a onda su crno-beli još jednom poentirali za 11:6.

3. minut - Ogromnih 9:0 za Partizan na startu susreta. Madar je ukrao loptu i iznudio nesportsku ličnu, potom je Panter bio precizan sa poludistance, Jovanović je morao da zatraži tajm-aut.

1. minut - Papapetru je meč otvorio trojkom za početnih 3:0 u korist domaćina.

 

 

 

 

Počela je utakmica!

18:50 - Crvena zvezda je uspela da savlada Studentski centar u 9. rundi regionalnog takmičenja.

Partizan, suočen sa velikim kadrovskim problemima, želi da prekine negativan niz od četiri poraza u svim takmičenjima.

Crno-beli su redom gubili od Barselone, Real Madrida, Crvene zvezde i Valensije (posle produžetka), a u dosadašnjem toku takmičenja na Jadranu upisali su skor od 7-1.

Sa druge strane, Podgoričani imaju skor od pet pobeda i tri neuspeha, a četa trenera Vlade Jovanovića napravila je trijumfalnu uvertiru za meč u Beogradu, slavljem nad Hapoelom u Tel Avivu u sklopu Evrokupa - 70:64.

Podsetimo da trener "Parnog valjka" Željko Obradović već duže vreme ne može da računa na povređene Koprivicu i Avramovića, Smailagića muči prst, a Lesora lakat...

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading