VILDOZA I DOBRIĆ SRUŠILI VIRTUS: Ivanovićeva Zvezda nastavila pobedonosni niz - Italijani pali u grotlu "Pionira"! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

02.12.2022

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je ostvarila petu evroligašku pobedu.

VILDOZA I DOBRIĆ SRUŠILI VIRTUS: Ivanovićeva Zvezda nastavila pobedonosni niz - Italijani pali u grotlu "Pionira"! (VIDEO, FOTO)

Foto: Starsport

Zvezda je u 11. kolu Evrolige u dvorani "Aleksandar Nikolić" nadigrala ekipu Virtusa rezultatom 83:74.

Crveno-beli su meč rešili u trećoj četvrtini, na krilima sjajnog Ognjena Dobrića, koja im je pripala sa ubedljivih 25:14, te su sa ogromnih "plus 12" ušli u četvrtu i lagano priveli meč kraju.

Argentinac Luka Vildoza bio je sjajan u prvom poluvremenu (14 poena), kada su Italijani u par navrata imali i dvocifrenu prednost, što se ipak ispostavilo nedovoljnim da odnesu dva boda iz srpske prestonice.

Klub sa Malog Kalemegdana je vezao četvrtu pobedu u Evroligi, šestu ukupno od dolaska trenera Duška Ivanovića, a u narednom kolu elitnog takmičenja igraće protiv Partizana u "Štark areni".

Dobrić je susret završio sa 20 poena, Argentinac je dodao 16, a Mitrović 12.

Kod Virtusa se istakao Žaite sa 15 koševa i osam skokova.

Tok utakmice mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Crvena zvezda - Virtus 83:74 (17:23, 25:18, 25:14, 16:19)

Kraj susreta - četvrta vezana pobeda Zvezde u Evroligi!

 

 

40. minut - Šansu u završnici dobio je i mladi Topić.

39. minut - Mitrović je pogodio za 83:68, čeka se samo konačan rezultat.

37. minut - Martin je povisio na 81:64, meč je rešen u korist srpskog tima!

35. minut - Dobrić je bio precizan sa distance, ima već 20 poena, Martin je zaustavio rivala, crveno-beli vode rezultatom 76:60!

33. minut - Martin je Zvezdi doneo rekordnih 13 koševa viška (71:58), igrači Virtusa ništa ne mogu da pogode, sjajna situacija za srpskog predstavnika u Evroligi uoči završnice susreta.

31. minut - Neprecizan okušaj Nedovića za tri, a potom je srpski bek napravio i četvrtu ličnu grešku, pa je Ivanović na teren vratio Dobrića. Kordinije je poentirao uz faul Markovića - 67:58!

Crveno-beli sa ogromnih "plus 12" ulaze u završnu deonicu!

 

 

30. minut - Odlična defanziva Zvezde na kraju treće četvrtine, gosti teško dolaze do otvorenog ogleda na koš, a Dobrić je postigao trojku u samom finišu - 67:55!

29. minut - Pad koncentracije kod domaćih rezultovao je sa pet ekspresno primljenih poen (58:55), prekinuo ju je Dobrić sa dva vezana koša - 62:55!

27. minut - Crveno-beli su uspešnim prodorom Markovića došli do 56:48, Miki je smanjio sa penala, ali je onda Vildoza imao lake poene iz kontranapada, pošto je Virtus izgubio loptu, što je nateralo trenera italijanskog tima da uzme drugi tajm-aut u kratkom vremenskom roku pri rezultatu 58:50.

25. minut - Izabranici trenera Duška Ivanovića održavaju šest poena viška, sjajna kombinacija Dobrića i Mitrovića za 54:48, a onda je Žaite bio tri sekunde u reketu.

23. minut - Zvezda sjajno šutira sa distance, nakon trojke Lazića ima najveću prednost - 52:46!

Republika

Foto: Starsport

Zvezdina serija trojki - Ivanović može da odahne

21. minut - Trojkom Pajole Virtus je otvorio drugo poluvreme, a zatim je Mitrović izjednačio rezultat - 44:44!

 

 

Minimalna prednost domaćina na poluvremenu - 42:41!

 

 

20. minut - Nedović je poentirao za 42:39, ali je napravio treći prekršaj, Miki je pogodio slobodna bacanja za 42:41.

19. minut - Argentinac je sa svojih 14 poena pokrenuo preokret crveno-belih, koji vode rezultatom 38:37 u finišu prvog poluvremena.

17. minut - Maestralni Vildoza šutira 4/4 trojke, Zvezda je na minimalnom deficitu - 33:34!

15. minut - Skariolo je uzeo minut odmora jer se Zvezda probudila i stigla na 29:24. 

To nije pomoglo gostima jer je Vildoza dao još jednu trojku, posle velike borbenosti Bentila (27:29), ali je usledio jeftin prekršaj nad Žaiteom i kazna - 27:32!

13. minut - Klub iz Bolonje je još jednom imao "plus 10", pošto je Vims položio loptu u koš, a zaostatao Zvezde smanjio je Holand pogotkom sa distance - 20:27!

 

 

11. minut - Crveno-beli su imali sreće na startu drugog kvartala, Virtus je promašio dva otvorena šuta za tri, domaći su potom pogrešili, a Kordinije je iznudio i pogodio dva slobodna bacanja povisivši rezultat na 25:17.

Virtus vodi posle prve deonice rezultatom 23:17!

 

 

10. minut - Vims je realizovao tri slobodna bacanja, nakon što ga je faulirao Petrušev pri šutu van linije 6,75, čime je Italijanima doneo prvu dvocifrenu razliku (13:23).

Nedović je potom izveo sjajan ulaz (23:15), Virtus je promašio dva otvorena šuta (Belineli i Vims), ali je onda Nemanja izgubio loptu nagazivši aut liniju.

9. minut - Zvezdu ne služi šut sa distance, promašili su Holand, pa Nedović nakon što je Martin uhvatio loptu pod košem Virtusa. Promašaje kluba sa Malog Kalemegdana kaznio je Belineli preciznim izvođenjem penala - 13:20!

7. minut - Crveno-beli su prišli na 13:15, nakon trojke Vildoze i koša Holanda.

5. minut - Duško Ivanović je uzeo minut odmora na 11:4, Zvezda je popravila igru u odbrani od tog momenta, ali se muči u napadu i gubi rezultatom 13:6!

 

 

3. minut - Žaite je pogodio u reketu za 9:4, loš početak domaćih kod kojih je jedini raspoložen igrač Bentil!

1. minut - Dobrić je promašio zicer, ali je Bentil uhvatio ofanzivni skok postigavši prve poene na meču (2:0), a uzvratio je trojkom Heket za 2:3.

Počeo je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić"!

 

Zvezda se nalazi u sjajnoj formi od dolaska trenera Duška Ivanovića koji je bukvalno preporodio ekipu. Crveno-beli protiv Virtusa žele da produže pobedonosni niz na šest utakmica, nakon što su upisali tri vezana evroligaška slavlja, uz dve pobede u sklopU AdmiralBet ABA lige.

Večerašnji rivali su u dosadašnjem toku elitnog takmičenja zabeležili identičan učinak od četiri pobede i šest poraza. Trijumf bi predstavljao novi korak unapred ka borbi za Top 8, dok Crvena zvezda želi da napravi lepu uvertiru za prvi evroligaški Večiti derbi ikada, koji se igra naredne nedelje.

Podsetimo da je drugi srpski predstavnik u eliti, Partizan, juče neočekivano poražen u "Štark areni" od Valensije, posle produžetka.

U saopštenju Crvene zvezde se navodi da su crveno-beli za sve koji žele da prate fudbal sa tribina hale "Aleksandar Nikolić" pripremili video bim, koji će odmah po završetku košarkaške utakmice biti postavljen kako bi zainteresovani pratili duel Srbije i Švajcarske sa Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading