HAOS U NAJAVI: Filijala Partizana u ligi sa predstavnikom TZV. "KOSOVA"!

Autor:

Sport

03.11.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će do sudara timova na kraju i doći?

HAOS U NAJAVI: Filijala Partizana u ligi sa predstavnikom TZV. "KOSOVA"!

Foto: KK Dunav Stari Banovci

KK Dunav Stari Banovci

Košarkaški klub Dunav iz Starih Banovaca, inače filijala Partizana, uzeo je učešće u Severnoevropskoj košarkaškoj ligi (ENBL).

Ovo takmičenje, odobreno od strane FIBA, stiglo je do svoje druge sezone, a u njemu se takmiče klubovi iz severne, centralne i istočne Evrope. Aktuelni šampion poljska Zjelona Gora, a jedan od učesnika je i predstavnik tzv "kosova", ekipa Sigal iz Prištine.

Upravo to može biti veliki kamen spoticanja i haos u najavi jer je veliko pitanje kako će izgledati međusobni okršaji Dunava i Sigala, ako do njega uopšte i dođe.

 

 

Raspored još nije objavljen i za sada se zna da će se takmičenje igrati u dve grupe od po osam timova, od novembra 2022. do februara 2023. godine. Po četiri najbolja tima prolaze u plej-of i sve funkcioniše pod pokroviteljstvom i sa odobrenjem Svetske košarkaške federacije (FIBA). 

Pored Dunava i Sigala, u ovoj ligi nastupaju i ekipe iz Izraela (Nes Ziona), Litvanije (Vulvs, Šialuiai), Poljske (Stal Ostrov Velikopoljski, Vilki Morskije Ščećin, Zjelona Gora, Trefl Sopot, MKS Start Lublin), Estonije (Kalev / Kramo, Talteh, Tartu Ulikol), Ukrajine (Budiveljnik), Češke (Basket Brno) i Letonije (Valmijera).

Dunav iz Starih Banovaca je od prošle godine filijala Partizana i u okviru ove sportsko-poslovne saradnje crno-beli su slali svoje talentovane igrače na "razigravanje" u KLS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading