(VIDEO) Kapiten upalio parni valjak: PARTIZAN SRUŠIO CIBONU NA KRILIMA VELIČKOVIĆA!

Sport

20.01.2018

19:55 >> 19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana ostvarili su važnu pobedu u 17. kolu ABA lige u klasiku Jadrana protiv Cibone 80:69. Kapiten Novica Veličković najzaslužniji je za treći uzastopni trijumf crno-belih u ABA ligi, pošto je zabeležio "dabl-dabl" učinak od 23 poena i 12 skokova.

RepublikaFoto: Starsport
Veličković pogurao Partizan do pobede

Partizan i Cibona su pred oko 6.000 navijača u dvorani "Aleksandar Nikolić" igrali egal meč pune tri četvrtine. Greške su bile očigledne i prisutne u igri oba tima punih 30 minuta, ali su u poslednjem kvartalu Novica i drugovi prelomili meč i odlepili se na dvocifrenu prednost.

 

Zagrepčani, kojima ne cvetaju ruže u ABA lige ove sezone, došli su u Beograd da se junački odmere sa izabranicima Nenada Čanka. Crno-beli, pod imperativom pobede koja bi ih ostavila u trci za 4. poziciju na Jadranu, nisu prikazali dobru predstavu, a pojačanja Von i Si nisu imali većeg udela u napadačkim akcijama domaćina.

Nakon 17:17 posle prvih 10 minuta igre u nastavku su odbrane na obe strane malo popustile, a "Cibosi" su na pauzu otišli sa prednošću 40:43 na krilima Žorića i vrlo raspoloženog Tomasa, koji je sjajno gađao trojke.

 

 

Treća deonica donela je pravu rovovsku borbu sa obe strane, gde se nešto bolje snašao Partizan. U nervoznoj igri, sa velikim brojem grešaka na obe strane, Partizan je prešao u prednost, minimalnu doduše, ali je to sa psihološke strane bilo vrlo bitno za crno-bele. Kapiten Novica Veličković je u tim trenucima praktično sam nosio tim, a bio je raspoložen kako ispod koša, tako i sa distance.

 

 

U nastavku mu se pridružio Gos-Vilijams, uz povremene iskoke Gagića iz rutine, pa je Partizan otišao na +10, koje je sa priličnom sigurnošču sačuvao do kraja - 80:69. Novajlije Kvame Von i Bandža Si nisu bili preterano efikasno, pošto su postigli 6, odnosno 2 poena.

Najbolji u Partizanu bio je Veličković sa 23 poena uz 12 skokova, uz dobru rolu Vilijams-Gosa koji je ubeležio 13 poena. Kod Cibone su raspoloženi bili Tomas sa 22, te Žorić sa 15 poena.

U narednom kolu Partizan gostuje večitom rivalu Crvenoj zvezdi 29. januara u okviru 18. kola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading