ŠTA JE SVE PREĆUTAO ZBOG ZVEZDE? Emotivna ispovest Dušana Alimpijevića - da je OVO tada izneo, možda bi i danas sedeo na klupi crveno-belih!

Autor:

Sport

20.09.2022

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski stručnjak podsetio na sezonu 2017/18, kada je trenirao Zvezdu.

ŠTA JE SVE PREĆUTAO ZBOG ZVEZDE? Emotivna ispovest Dušana Alimpijevića - da je OVO tada izneo, možda bi i danas sedeo na klupi crveno-belih!

Foto: Starsport

Dušan Alimpijević tokom mandata na klupi Crvene zvezde

Dušan Alimpijević, trener Burse, prisetio se boravka na Malom KAlemegdanu, a tom prilikom je podvukao da žali što tada nije "otvoreno" govorio o budžetu i finansijkom stanju crveno-belih.

Sporazumno smo se razdvojili, ne zato što je Zvezda insisitirala na mom odlasku ili ja. Seli smo i zajedno smo to odlučili. Da budem iskren, palo mi je teško to što zvezdaška javnost uopšte nije bila spremna na ono što smo radili te godine, a u pitanju je bila finansijska konsolidacija da bi Zvezda bila to što jeste danas i da bi imala ovakav budžet kakav ima sada - naveo je Alimpijević gostujući u novosadskom "Dnevniku", a potom je dodao:

Evroliga je poslala unutrašnjeg revizora u toj godini u kojem je prioritet bio da se sve finansijske obaveze i dugovi izmire, ukoliko želimo da zadržimo status evroligaša. U Evroligi smo, koja je tada imala četiri utakmice manje u odnosu na današnji format, upisali 11 pobeda. To je zamazalo sliku čitavoj javnosti i onda smo otišli u drugu krajnost.

Republika

Foto: Starsport

Alimpijević i Davidovac

Harizmatični strateg je mišljenja da je mogao da ostane trener šampiona ABA lige da je tada upoznao javnost sa "realnom slikom".

- Da sam tako postupio, možda bih ostao trener Zvezde. Tada smo imali najmanji budžet u poslednjih 15 godina, možda i u istoriji. Ispred nas na početku nije bilo ambicija i to je bio najveći problem. Počeli smo dobro da igramo u Evroligi, u prva četiri kola imali skor 2-2, posle pobeda nad Barselonom i Makabijem, tesne utakmice sa Žalgirisom i Himkijem. Taj skor je bio znak za klub da vrati sve te ambicije, koje su bile potpuno nerealne. Sada bih više insistirao na tome da se prikaže realna slika. Čini mi se da sam prepustio da bude normalno to što smo dobili Real Madrid u Španiji, da bude realno što smo dobili Barselonu ili Olimpijakos. Nije realno, to u tom trenutku nikako nije bilo realno sa tim budžetom i sa igračima kojima smo raspolagali - naglasio je Dušan Alimpijević, koji je turski klub minule sezone senzacionalno doveo do finala Evrokupa, a na tom putu je eliminisao i Partizan u grotlu "Štark arene".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading