Da li će Bodiroga pomirti rogove u vreći? Sledi važan sastanak za budućnost košarke na Starom kontinetnu!

Autor:

Sport

18.09.2022

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turgaj Demirel, prvi čovek FIBA Evrope, rekao je da je čestitao Dejanu Bodirogi na promociji novog predsednika Evrolige.

Da li će Bodiroga pomirti rogove u vreći? Sledi važan sastanak za budućnost košarke na Starom kontinetnu!

Foto: Starsport

FIBA i Evroliga su godinama u konfliktu, te nisu u stanju da pronađu zajednički jezik oko kalendara i takmičenja, i videćemo da li će Bodiroga uspeti nešto da promeni.

Demirel ističe da je Bodiroga važan promoter evropske košarke.

- Da, Dejan Bodiroga je predsednik Evrolige i ja sam mu već čestitrao jer je on bio sa nama četiri godine kao potpredsednik KSS, deo borda FIBA Evropa i deo takmčarske komisije FIBA. Naravno on je bitan promoter evropske košarke, igrao je u mnogo klubova i vrlo duboko poznaje detalje problema evropske košarke. Naravno da ćemo uskoro se sastati i čuti- rekao je Demirel.

Naravno, predsednik FIBA se ubrzo ogradio rekavši kako se ipak klubovi najviše pitaju, njih jedanaest koji su vlasnici Evrolige.

- Znate da Evroliga ima 11 klubova koji su vlasnici takmičenja i prvo mora sa njima da priča, tako da posle tih razgovora moramo da vidimo sa njim kako bi rešili trenutne probleme. Veoma smo optimistični kada je u pitanju budućnost- rekao je Demirel.

Dve pune decenije traje sukob između FIBA i ULEB. Razloga za takvo stanje ima na pretek, pa je pitanje da li će dolaskom Bodiroge doći do pomirenja ili makar primirja... 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading