(VIDEO) Litvanci su hit Evrolige: Žalgiris srušio Valensiju u finišu!

Autor:

Sport

18.01.2018

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Žalgirisa ostvarili su vrlo važnu pobedu u borbi za TOP 8. Tim iz Kaunasa je u neizvesnoj završnici srušio Valensiju 86:82 i tako došao do 12. pobede u 19 odigranih kola.

RepublikaFoto: euroleague.net
Pengos je bio jedan od zapaženijih u redovima Žalgirisa

Ništa nije slutilo da će Žalgiris imati problema, pošto su imali veliku prednost na poluvremenu, a u prve dve deonice su u dva navrata pravili velike serije prvo 13:0, pa zatim 17:0 što je uticalo da na poluvreme odu sa prednošću od 47:31.

Međutim, gosti iz Španije su došli sebi u trećem kvartalu i pred poslednji period igre priđu na -6 preko Plajsa i Grina, ali i uz nekoliko dobrih poteza Van Rosoma.

Žalgiris je prokockao prednost, pa je tako na 43 sekunde do kraja Tomas Vil doveo "Slepe miševe" na pola koša zaostatka - 83:82. Ipak, Ulanovas i Pangos su sa linije slobodnih bacanja postigli poene koji su na kraju litvanskom timu donela pobedu, dok su gosti bili neprecizni pa je slavlje igrača Šarunasa Jasikevičijusa moglo da počne - 86:82.

Žalgiris je do pobede predvodio Aksel Tupan sa 18 poena, Arturas Milaknis je dodao 12 poena, a Paulius Jankunas i Pengos po poen manje, s tim što je Pengos imao i čak 15 asistencija. Srpski košarkaš Vasilije Micić za 13,5 minuta imao je tri poena, dve asistencije i jedan skok, dok je Slovenac Beno Udrih ostao bez poena za deset minuta.



Kod Valensije, Tibor Plajs je upisao 20 poena, Tomas je imao poen manje, a Erik Grin 17. Crnogorski košarkaš Bojan Dubljević je postigao tri poena i imao dva skoka za deset minuta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading