ZVEZDA ODGOVORILA PARTIZANU I BUDUĆNOSTI: Otvara se mogućnost mešetarenja!

Autor:

Sport

05.09.2022

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili se crveno-beli.

ZVEZDA ODGOVORILA PARTIZANU I BUDUĆNOSTI: Otvara se mogućnost mešetarenja!

Foto: Starsport

Partizan i Budućnost predložili su ABA ligi da od predstojeće sazona vrati pravilo "nacionalnog ključa".

To znači da arbitri iz Srbije ne bi mogli da sude našim klubovima, a to pravilo ukinuto je 2018. godine.

Sada se povodom ovoga izjasnila i Crvena zvezda. Čelni ljudi kluba sa Malog Kalemegdana poslali su dopis i naveli su da "uvođenje nacionalnog ključa vraća u ABA ligu dva koraka unazad i otvara mnogo više pitanja nego što daju odgovora, a o mogućnosti eventualnih mešetarenja pojedinaca i da se i ne govori".

Zvezda je zbog toga iznela svoj predlog.

- Prilikom delegiranja predlažemo mogućnost svrstavanja sudija u 3 ili 4 grupe (ako je jedinstvena lista za ABA 1 i ABA 2 ligu). Svakom sudiji bi se dodelio broj, a delegiranje bi se vršilo žrebanjem u kancelariji Lige u Beogradu. Žreb bi organizovao sportski direktor Lige Milija Vojinović, dok bi svi pratili prenos preko YouTube kanala ABA lige, a svi zainteresovani predstavnici klubova mogu i lično da prisustvuju žrebu - navodi se.

Šampion ABA lige je potom objasnio kako bi izgledao proces žrebanja, koji bi, kako kažu, onemogućio neregularnosti.

- Za svaku utakmicu bi se žrebom izvlačio po jedan sudija iz svake grupe, a sudije koje bi eventualno bile zauzete, ili iz opravdanih razloga ne mogu da sude, bile bi izuzete iz žrebanja za to kolo. Utakmice bi se unapred kategorisale po težini. Kategorizaciju bi radili komesar za suđenje Dožai i sportski direktor Vojinović. Za takozvane teže i utakmice 'visokog rizika' morala bi da budu delegirana najmanje dvojica, a ukoliko je potrebno i sva trojica arbitra iz 1. kvalitetne grupe.

Za kraj crveno-beli se pitaju zbog čega se prošle sezone nije čula nijedna primedba oko ovoga.

- Još jedan detalj koji je od izuzetne važnosti je i da - sudije koje u domaćim ligama nemaju dovoljan broj utakmica ne budu u mogućnosti da se nađu na listi ABA lige, a ista sankcija bila bi predviđena i za delegate. Kao klub smatramo da uvođenje nacionalnog ključa u delegiranju sudija predstavlja veliki korak nazad za ABA ligu i otvara mogućnost za brojne nepravilnosti koje neće doneti dobro regionalnom takmičenju. Posebno smo začuđeni činjenicom da tokom prethodnih, a posebno prošle sezone, nismo čuli nikakve primedbe po ovom pitanju, posebno oko kvaliteta suđenja i nacionalne pripadnosti arbitara koji su sudili utakmice ABA lige. Po tom pitanju smatramo da Zvezda ima daleko više razloga za nezadovoljstvo, posebno što smo sticali utisak da su pojedini klubovi imali sve pogodnosti svojevrsnog 'nacionalnog ključa' koji bi sada da ukidaju! Smatramo da svi moramo da se držimo određenih principa koje smo postavili kao liga i takmičenje, a ne da ih menjamo iz sezone u sezonu, ili kako se pojedincima prohte... - piše u zaključku pisma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
ZREO za zatvor

05.09.2022 17:35

Kakav spin, Covic vec GODINAMA mesti u SLOVENIJI !SRAMOTA.