Plejmejker napustio Crvenu zvezdu (FOTO)

Autor:

Sport

15.08.2022

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpisao jednogodišnji ugovor.

Plejmejker napustio Crvenu zvezdu (FOTO)

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su triplu krunu prošle sezone, ali deo slavlja u ABA ligi, Košarkaškoj ligi Srbije i Kupu Radivoja Koraća nije bio Aleksa Uskoković (22).

Talentovani plejmejker prošle sezone bio je na pozajmici u Megi, a u novoj sezoni postaće stalni član ekipe Marka Baraća pošto je potpisao jednogodišni ugovor.

Republika

Foto: Starsport

Aleksa Uskoković (levo) na utakmici protiv Crvene zvezde

Uskoković je prošle sezone u ABA ligi u proseku beležio 5,3 poena i po 2,8 skokova i asistencija, dok je u KLS imao prosek od 10,2 poena, 5,3 asistencije i 3,9 skokova po meču.

Aleksa je rođen 30. avgusta 1999. godine u Beogradu, visok je 189 centimetara, a posle mlađih selekcija crveno-belih, tri sezone proveo je u seniorima FMP-a.

Republika

Foto: Starsport

Aleksa Uskoković u dresu Crvene zvezde

Pre dve godine vratio se na Mali Kalemegdan i ostao do kraja 2021. godine kada je usledilo kaljenje.

Plejmejker je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Srbije, a kao kapiten juniora 2017. godine osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu do 18 godina u Slovačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading