VELIKI INCIDENT U HRVATSKOJ: Bivši košarkaš Partizana i Zvezde učestvovao u žestokoj tuči?

Autor:

Sport

09.08.2022

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mediji prenose.

VELIKI INCIDENT U HRVATSKOJ: Bivši košarkaš Partizana i Zvezde učestvovao u žestokoj tuči?

Foto: Mornar/MEDIA PRO

U mestu Strmica došlo je do velikog incidenta u kojem je učestvovao i srpski košarkaš Sava Lešić, preneo je Jutarni list.

Pomenuti medij piše da je Šibensko-kninska policijska uprava preuzela istragu nad događajem koji se desio u ponedeljak jer je u njemu učestvovao njihov aktivni 53-godišnji radnik, inače direktor jedne službe u kninskoj policijskoj stanici, a zatim se, u navodu koji po svemu sudeći treba da "opravda i opere" ono što se dešavalo, tvrdi da su pre toga na putu Šibenik - Knin prvo "fizički napadnute njegove ćerke" i "oštećen retrovizor na njihovom vozilu".

Svemu je prethodio saobraćajni sukob koji je na kraju doživeo "neželjene konotacije". Otac devojaka (službenik policije) i njihov 27-godišnji brat (vojno lice) na kraju su izvukli "deblji kraj", kako piše ovaj medij, a najteže je stradao policajčev 27-godišnji sin koji je navodno dobio udarac čekićem u potiljak i slomljen mu je nos.

Šime Pavić, portparol PU šibensko-kninske, potvrdio je da policija istražuje navedeni događaj, da je postupanje u toku i da će o svemu obavestiti javnost.

Jutarnji list tvrdi sa su u svemu ovome učestvovali Sava Lešić, kao i njegov otac i brat.

Svoju verziju događaja za Jutarnji list ispričao je njihov "izvor", koji nije imenovan, ali se može naslutiti da je to bio ili hrvatski policajac ili njegov sin. Takođe, čini se da je cela priča dugo osmišljavana, pre nego što je puštena u javnost, sa namerom da potpuno opravda odlazak aktivnog policajca i aktivnog vojnog lica u dom Lešića u Strmici. Kao i činjenicu da su uspeli da, nekako, pronađu kuću u kojoj živi osoba iz belog Audija.

Tako se, kako piše Jutarnji, na osnovu iskaza svog izvora, tvrdi da su se dve sestre, 28-godišnjakinja i 13-godišnjakinja, ćerke dotičnog policijskog službenika, vraćale automobilom iz Šibenika prema Kninu, a negde na putu došlo je do nesporazuma u saobraćaju, navodno zbog preticanja.

Tada je, tvrdi "izvor Jutarnjeg lista", ne navodeći nikakav dokaz osim "časne reči izvora", "neko iz belog Audija Q7 beogradskih registarskih oznaka navodno "pokazao tri prsta", na šta im je iz drugog automobila "pokazan srednji prst", a potom je vozač belog Audija, navodno preprečio put.

"Izvor" dalje tvrdi da je ženska osoba izašla iz Audija inapala 13-godišnjakinju, a izašao je i "muškarac koji je 13-godišnjakinju ošamario i pljunuo", a nakon toga su navodno otišli s mesta događaja.

Sestre su nakon toga ocu, koji je pripadnik Prvog hrvatskog redarstvenika, ispričale šta se dogodilo, navodi "izvor" Jutanjeg lista. Otac devojaka se u ponedeljak uveče zbog ovoga uputio sa sinom, odnosno bratom sestara, u Strmicu, gde su beli Audi Q7 pronašli ispred kuće.

Naravno, uopšte se ne navodi kako su tačno znali gde se nalazi beli audi niti kako su znali koga treba da traže.

Republika

Foto: KK FMP

Sava Lešić

Jutarnji list zatim prenosi njihovu verziju događaja ispred kuće:

- Ko vozi taj auto, došli smo popričati o tome što se dogodilo - navodno su rekli otac i sin, hrvatski policajac i vojnik.

Izvor Jutarnjeg (očigledno sam taj policajac, ili njegov sin, vojnik) zatim tvrdi da otac devojaka niti u jednom trenutku nije pokazao policijsku značku i da "uopšte nije bilo mogućnosti razgovora o incidentu koji se prethodno desio".

Jutarnji list tvrdi da je tada "53-godišnjak odmah dobio letvom u leđa", a njegov 27-godišnji sin, koji je inače vojno lice, "udarac čekićem u potiljak jednog od braće, koji ga je nakon što se od udarca čekićem srušio na tlo, udario i šakom te mu slomio nos". U međuvremenu je o svemu obaveštena i policija koja je dvojicu braće pronašla i privela, ali oni su navodno još u ponedeljak uveče pušteni iz kninske policijske stanice.

Teško povređenom 27-godišnjaku pomoć je pružena prvo u kninskoj, a potom je prevezen u šibensku bolnicu, iz koje je u međuvremenu otpušten. Celi slučaj je sada u nadležnosti šibenske policije koja istražuje događaj, a navodno je tokom događaja u Strmici 53-godišnjem policajcu i njegovom sinu prijećeno pištoljem, tvrdi hrvatski medij.

Jutarnji list nije kontaktirao srpskog košarkaša, kako bi se čula njegova strana priče, pa je sve ostalo na tekstu i tzv. "izvoru".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Milan

11.08.2022 12:29

Napisaste prr neki dan da je Lesic dao intervju za hrvatske novine,svoju verziju.Sta sad bi?