UŽASNA SITUACIJA: Bosna odustaje od Evropskog prvenstva?

Autor:

Sport

08.08.2022

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nalaze se u škripcu.

UŽASNA SITUACIJA: Bosna odustaje od Evropskog prvenstva?

Foto: Tanjug/AP

Ismet Sjefić

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine apelovao je danas na sve insitucije u zemlji da pomognu finansijski kako bi seniorska selekcija mogla da nastupi na Evropskom prvenstvu.

- Košarkaški savez Bosne i Hercegovine oseća obavezu da saopšti kako je i dalje suočen s finansijskim problemima uzrokovanih ogromnim troškovima za pripreme reprezentacija i njihovo učešće na velikim takmicenjima - navodi se u saopštenju na sajtu KSBiH.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo promptno je realizovalo najavu o pomoći mladim selekcijama i sttoga ovim putem izražavamo veliku zahvalnost ministru Samiru Avdiću (nekadašnji košarkaš i reprezentativac, prim. aut) , bez čije intervencije naše kadetkinje, kadeti, juniorke i juniori ne bi mogli učestvovati na EP, ističu iz KSBiH.

Foto: Tanjug/AP

Jusuf Nurkić


Takođe, opština Novi Grad Sarajevo uplatila je 5.000 KM za potrebe reprezentacija, a opština Travnik najavila isplatu od 2.000 KM, navode iuz KSBiH.

- Veoma smo zahvalni na izdvojenim sredstvima i spremnosti da pomognu u skladu sa mogućnostima. Krajem prošlog mjeseca od strane nadležnih u Veću ministara BiH dobili smo obećanje da će u prvoj nedelji avgusta biti uplacen novac na račun KSBiH. To se zasad nije desilo, stoga je u ovom trenutku pod velikim upitnikom odlazak muške seniorske reprezentacije BiH na turnir u Estoniju, koji bi trebao predstavljati važan deo priprema za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali i za nastup na Eurobasketu. Što se tiče ostalih institucija, od entitetskih do lokalnih – još uvek ništa - navode iz KSBiH.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading