LEGENDA ZAGRMELA: Srbiji je potreban kvalitetan stranac u reprezentaciji!

Autor:

Sport

08.08.2022

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Izjava koja će podeliti javnost.

LEGENDA ZAGRMELA: Srbiji je potreban kvalitetan stranac u reprezentaciji!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije već dve decenije nije osvojila niti jedno zlato na velikim takmičenjima.

"Orlovi" su trenutno u nezavidnoj situaciji, jer je plasman na Mundobasket neizvestan.

O problemima srpske košarke za "Maxbet" radio govorio je Žarko Paspalj.


- Stvari nisu dobre već neko vreme, a Dušan Ivković je o problemima govorio pre 15 godina. Način na koji smo mi radili više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali pitanje je u kom pravcu idemo - rekao je Paspalj.

On je podsetio na neuspehe u poslednjih nekoliko godina.

Foto: Starsport

Žarko Paspalj


- Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći.

Paspalj smatra da je Srbiji neophodan stranac u reprezentaciji.

-  Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da naprvi razliku. Da smo ga imali možda bi osvojili na nekom takmičenju i zlato umesto srebra. Mislim da nam je potreban na poziciji četiri, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama. I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije - rekao je Paspalj i dodao:

- Imate sjajan primer u Sloveniji, koja je došla do istorijskih rezultata uz pomoć stranaca. Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading