VEČITI REĐAJU SKUPA POJAČANJA KAO NA TRACI: Partizan i Zvezda ratuju bombama!

Autor: MARIJA STEFANOVIĆ

Sport

12.07.2022

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gore Kalemegdan i Humska!

VEČITI REĐAJU SKUPA POJAČANJA KAO NA TRACI: Partizan i Zvezda ratuju bombama!

Foto: Starsport

Branko Lazić i Kevin Panter

Uprave Crvene zvezde i Partizana vredno rade tokom leta, što se može i videti po bombastičnim pojačanjima koja su dosad doveli i o kojima se naglas spekuliše. Crveno i crno beli potpisuju skupa pojačanja kao na traci i više ne razmišljaju o razvoju mladih igrača, po kojima su bili poznati godinama.

Prvo je u Humskoj odjeknula bomba tokom leta, kada je ugovorena saradnja s iskusnim bekom Danilom Anđušićem, koji je potpisao na tri godine i treći put zadužio dres crno-belih.

NE ŠTEDE PARE

S druge strane, ni crveno-beli nisu dugo čekali i brzo su uzvratili dovođenjem Nemanje Nedovića. Bivši bek Panatinaikosa vratio se u klub čiji je dres nosio od 2008. do 2012, a njegovim putem krenuo je i dosadašnji košarkaš Olimpijakosa Hasan Martin.

Republika

Foto: Starsport

Hasan Martin

Gorostasni centar biće veliki adut novog trenera Vladimira Jovanovića pod košem. Takođe, crveno-beli pregovaraju i s Nikolom Kalinićem o ostanku i to tako što bi mu dali bolju ponudu od Barselone, s kojom pregovara. Zato predsednik Zvezde Nebojša Čović veruje da će imati dominantnu ekipu ove sezone.

- Želimo da napravimo dobar tim, koji će biti konkurentan u svim takmičenjima. Budžet prošle sezone bio je 9.000.000 evra, a naredni bi trebalo da bude 12.000.000. Zasad smo doveli Nedovića i Hasana, a videćemo kako će se situacija dalje odvijati - objasnio je Čović.

Taman kada se mislilo da su večiti ispucali sve metke, Partizan je poentirao dovođenjem još jednog velikog pojačanja Dantea Egzuma, koji je prošle sezone nastupao za Barselonu. Predsednik Ostoja Mijailović zadovoljan je novim pojačanjima.

Republika

Foto: Starsport

Dante Egzum

- Verujem Željku Obradoviću i Zoranu Saviću, tako da se ne mešam u izbor igrača. Ja samo gledam tu ekonomsku situaciju, kada je u pitanju visina i dužina njihovog ugovora - poručio je Mijailović.

PARTIZAN FAVORIT

Novi potpis u Humskoj i dovođenje Egzuma ponovo je izazvalo crveno-bele, koji su krenuli u pregovore s Kostasom Adetokumbom, članom francuskog Asvela i bratom NBA zvezde Janisa Adetokumba. Oba večita rivala nastupiće ove godine Evroligi, što se poslednji put desilo u sezoni 203/14. Međutim, bukmejkeri za osvajanje titule veće šanse daju Partizanu, koji se nalazi na desetom mestu, s kvotom 34,00, dok crveno-beli imaju manje šanse i zauzimaju 15. poziciju, s kvotom 81,00.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading