Da se zna ko je GAZDA! Srpski basketaši po PETI PUT u istoriji postali ŠAMPIONI SVETA! (VIDEO)

Autor:

Sport

26.06.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Basket reprezentacija Srbije po peti put u istoriji postala je šampion sveta!

Da se zna ko je GAZDA! Srpski basketaši po PETI PUT u istoriji postali ŠAMPIONI SVETA! (VIDEO)

Foto: Fiba.com

Srpski basketaši su u finalu savladali selekciju Litvanije sa 21:16 i tako se po peti put okitili zlatnim od odličjem na šampionatu planete. Srbiju su u finalu predstavljali Majstorović, Vasić, Stojačić i Branković.

Srbija je od prvog minuta nametnula svoj ritam, a Stojačić je sa nekoliko vezanih poena potpopio Litvance na samom startu duela. Do kraja meča naši momci su pokazali ko je u ovom momentu gazda u svetskom basketu i rutinskom igrom došli do nove zlatne medalje.

 

 

Srbija je pre finala bila prva na FIBA rang-listi sa 6,614,725 poena, dok je Litvanija druga sa 4,116,312 bodova. Naši momci pored pet zlata imaju i jedno osvojeno srebro.

Srpski tim je do stigao sa maksimalnim učinkom – u grupnoj fazi ostvareni su trijufmi protiv Novog Zelanda (21:19), Portorika (21:19), Brazila (22:7) i Francuske (22:15), u četvrtfinalu olimpijskog prvaka Letoniju (22:17), polufinalu Belgiju (22:17) i na kraju Litvaniju.

Treće mesto osvojila je selekcija Francuske koja je posle produžetka, u maratonskom duelu, pobedila Belgiju 18:17.

Najefikasniji u redovima šampiona sveta bio je Strahinja Stojačić, koji je ubacio devet poena. Pet je dodao Mihailo Vasić, četiri Dejan Majstorović, a tri Marko Branković.

Kod Litvanaca, Darijus Tarvidas je ubacio sedam, Ignas Vaitkus pet, dok su po dva postigli Gintautas Matulis i Marijus Uzupis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading