Ništa od titule: Teodosić i društvo podbacili, Olimpija novi šampion Italije!

Autor:

Sport

18.06.2022

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez iznenađenja u finalu Palakanestra.

Ništa od titule: Teodosić i društvo podbacili, Olimpija novi šampion Italije!

Foto: Starsport

Miloš Teodosić

Košarkaši Olimpije iz Milana po 29. put postali su šampioni Italije.

Ekipa Etorea Mesine savladala je pred svojim navijačima Virtus iz Bolonje rezultatom 81:64 i tako sa ukupnih 4:2 stigla do titule.

Miloš Teodosić i društvo tako nisu uspeli da ponove uspeh iz protekle sezone, kada su predvođeni Sašom Đorđevićem osvojili šampionski pehar posle višegodišnjeg posta.

Šesta utakmica bila je rešena, maltene, već u prvoj četvrtini. Olimpija je nju rešila u svoju korist sa 29:16. Uspeo je Virtus da smanji prednost na sedam poena razlike pre odlaska na odmor, ali je u trećoj četvrtini domaćin ponovo stekao veliku prednost i uveo meč u sigurnu luku.

Najefikasniji u ekipi iz Milana bio je Luiđi Datome sa 23 poena, Šejvon Šilds ih je dodao 15, dok je Serhio Rodrigez meč završio sa 12 koševa.

U Virtusu niko nije stigao do dvocifrenog učinka. Amar Alibegović i Mam Žaite postigli su po devet poena, dok je kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić imao učinak od pet poena i tri asistencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading