STIV KER ZAGRMEO POSLE MASAKRA U TEKSASU: Trener Voriorsa OPLEO po američkim senatorima!

Autor:

Sport

25.05.2022

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emotivno.

STIV KER ZAGRMEO POSLE MASAKRA U TEKSASU: Trener Voriorsa OPLEO po američkim senatorima!

Foto: Tanjug/AP

 

Trener košarkaša Golden Stejta Stiv Ker pozvao je američke senatore da preduzmu akciju pošto je najmanje 18 dece i troje odraslih ubijeno u pucnjavi u školi u Teksasu u utorak, prenose američki mediji.


Ker je se obratio medijima uoči utakmice sa Dalasom i istakao da nema nameru da priča o košarci.

- U ovih šest sati otkako smo završili šuterski trening na 600 kilometara odavde ubijeno je 14 dece i jedan nastavnik. U poslednjih deset dana imali smo ubistvo starijih crnaca u supermarketu u Bafalu. Ubijeni su Azijati u crkvi u Južnoj Kaliforniji. Sada imamo ubistvo dece u školi. Kada ćemo da uradimo nešto - istakao je Ker, prenosi NBA.com.
Republika

Foto: printskrin/youtubee

Mesto gde se dogodila velika tragedija u Teksasu


- Umoran sam od dolaska ovamo i izjavljivanja saučešća unesrećenim porodicama. Izvinite me, ali premoren sam od minuta ćutanja. Dosta je - rekao je trener Golden Stejta.

On je potom istakao da 50 senatora u Vašingtonu sprečava donošenje zakona koji obavezuje prodavce oružja da izvrše proveru osobe kojoj prodaju oružje, a koji je prošao Kongres.

- Pitam te, Miče Mekonelu, tebe i senatore koji odbijaju da urade išta protiv ovog nasilja, ubistva u školi, pucnjave u supermarketu. Pitam vas sve da li ćete svoju potrebu da imate moć staviti ispred života naše dece, starijih i vernika. Jer mi se čini da je tako. Prekipelo mi je. Kako biste se osećali da se ovo dogodilo vama danas. Ne možemo ostati nemi. Mi ćemo igrati košarku, a pedeset senatora u Vašingtonu će nas držati kao taoce, jer 90 odsto Amerikanaca, bez obzira na političku pripadnost, traži proveru kupca oružja. Mi smo taoci tih pedeset senatora koji to čak neće ni da stave na glasanje iako mi to tražimo. Neće jer žele da zadrže svoju moć. To je bedno! Meni je dosta toga!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading