POPUT ALENA SMAILAGIĆA: Napustio Zvezdu i IZNENADIO sve - IGRAĆE u Americi, a otišao zbog trenera!

Autor:

Sport

03.05.2022

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se nakon najvažnije odluke.

POPUT ALENA SMAILAGIĆA: Napustio Zvezdu i IZNENADIO sve - IGRAĆE u Americi, a otišao zbog trenera!

Foto: Starsport

Duel Smailagića i Kalinića na Večitom derbiju

Talentovani igrač Beka iz Koteža Filip Borovićanin odlučio je da karijeru nastavi u SAD, čime je krenuo stopama krilnog centra Partizana Alena Smailagića.

Borovićanin je u "Jutarnjem programu" izjavio da se za kultni univerzitet odlučio zbog "evropskog stila igre", perfektnih uslova, ali i "hemije" koju je ostvario sa tamošnjim trenerom.

- Ovo je najveći korak u dosadašnjem toku karijere, a načinio sam ga iz nekoliko razloga. Pre svega, Arizona je jedan od najvećih univerziteta u Americi, neguje stil košarke nalik evropskom, a uslovi za trening i usavršavanje su izuzetni. Ipak, možda i najvažnija činjenica je poverenje trenera, sa kojim već godinu dana imam sjajnu komunkaciju - objasnio je Borovićanin za "RTS".

 

 

On je iz Crvene zvezde prešao u tim sa leve obale Dunava, čime je iznenadio mnoge.

- U Zvezdi sam proveo tri godine, nisam želeo da napustim klub takve veličine. Na odluku da pređem u Beko veliki uticaj su imali moju roditelji, koji su mu predočili kakva je uloga trenera u košarkaškom razvoju, a ja i danas imam sjajan odnosa sa stručnjakom Nenadom Petronićem, sa kojim sarađujem - podvukao je Borovićanin, koji je otkrio da su mu košarkaški uzori Luka Dončić i Stefa Kari.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading