STIŽE POZIV: Partizan IDE u Evroligu?

Autor:

Sport

02.05.2022

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govorio o mnogim stvarima.

STIŽE POZIV: Partizan IDE u Evroligu?

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović u opširnom intervjuu za Sportski žurnal govorio je o aktuelnostima u taboru crno-belih, sa posebnim akcentom na šokantnu eliminaciju od Bursaspora u osmini finala Evrokupa.

- Da nam je neko pričao da će Andora koju smo mi u Beogradu dobili 25 razlike sada igrati polufinale, malo ko bi to očekivao. Ali u takvom sistemu takmičenja kakav je sada u Evrokupu, svako može da ispadne od svakoga. Jedan loš dan, loš trenutak, loš potez... Evo, pre par dana je Cedevita Olimpiju, takođe protiv Burse, nekoliko stotinki delilo od pobede i plasmana dalje. To je košarka, taj sistem takmičenja je surov. Ali je surov za sve zajedno. Jako je teško izgubiti takvu utakmicu, pred 19 hiljada naših navijača. Osim toga, mi godinama čekamo da osvojimo nešto - kaže Mijailović i dodaje:

Republika

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović

- Razgovarao sam i sa Željkom, mi nećemo odustati od naših mladih igrača. Možda bi iskusniji Amerikanci, sa NBA iskustvom, ovakve utakmice dobili. Ali, siguran sam da će na duže staze će talentovani, mladi više dati ekipi. I rezultatski, i sa finansijske strane. Imali smo daleko najmlađu ekipu u Evrokupu. Možda smo sa neke strane cenu te mladosti i platili. Pričaju o Aleksi Avramoviću. Zašto je zakucao u prvi obruč, zašto nije položio loptu protiv Burse? Jednostavno, to je želja igrača. I više ne možete da se vratite nazad. Uostalom, on je na toj utakmici postigao 22 poena, našem gradskom rivalu ubacio osam trojki. Što je neverovatno. Košarka nije igra gde vi konstantno možete da imate isti nivo kvaliteta igre. Gde se dešavaju usponi i padovi.

On je potom objasnio kakoće rana eliminacija iz Evrokupa uticati na finansije Partizana.

- Izašli su finansijski izveštaji za prethodnu godinu. Naše knjigovodstvo greškom nije obrisalo potraživanja i kamate od strane banke. Taj dug ne postoji. On je pravosnažno rešen u našu korist i taj dug nemamo već godinu dana. Nemamo kašnjenja, redovno plaćamo plate. Nažalost i reprograme i 'batove' i to nas dosta muči. Niko nikome ne može da garantuje da bi došao do finala. Ali, realno, mi da smo otišli do finala, siguran sam da bismo za te tri utakmice uzeli milion evra. Što bi dosta značilo klubu u trenutnoj situaciji. To je nekih 15 ili 13 odsto budžeta. Svakako je veliki udarac za klub, gde moramo da nađemo način da nastavimo dalje. Veliki deo našeg budžeta se puni od ulaznica. Da je sezona išla onako kako smo zamislili, od prodaje karata bismo zaradili tri do četiri miliona evra.

Za kraj, govorio je i o Parrizanovom učešću u Evroligi.

- Partizan svakako neće odlučivati o tome, ako nas budu pozvali, mi taj poziv nećemo odbiti. Ali, kao Partizan nećemo ništa tražiti. Već sam nekoliko puta rekao da mi je jako žao zbog svega šta se dešava između Rusije i Ukrajine. Jako mi je žao sporta i ruskih klubova. Imamo jako dobre odnose sa CSKA, sa njihovim menadžmentom, imamo i kontakte i sa drugim klubovima koji su isključeni. Mislim da je to dosta nepravedeno prema klubovima koji su bili okosnica evropske košarke decenijama unazad. To je loše, ali mi nismo toliko moćni da možemo nešto više da uradimo. Već samo da damo svoje mišljenje i podršku tim klubovima. Od te njihove štete, mi ne očekujemo ništa - rekao je Mijailović u intervjuu za Sportski žurnal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading