GOTOVO ĆE BITI TEK KADA ON TO ODLUČI: Sjajni Jokić vodio Denver do pobede, serija se nastavlja!

Autor:

Sport

24.04.2022

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolorado je bio svedok neviđene drame.

GOTOVO ĆE BITI TEK KADA ON TO ODLUČI: Sjajni Jokić vodio Denver do pobede, serija se nastavlja!

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić

U četvrtom susretu plej-of serije NBA lige, košarkaši Denvera konačno su stigli do trijumfa i smanjili prednost Golden Stejta na 3:1.

Denver - Golden Stejt 126:121 (26:21, 37:31, 35:37, 28:32)

Od samog starta bilo je jasno da će gledaoci moći da uživaju u svemu što košarkaška igra može da donese. Već u prvom napadu domaće ekipe, Nikola Jokić je doživeo povredu. Očekivano je napad domaće ekipe išao na srpskog reprezentativca, Grin ga je udvojio, a zatim i prstom udario direktno u oko. Međutim, nakon ukazane pomoći Jokić je nesmetano nastavio meč.

 

 

Početak meča pripao je gostima koji su u jednom momentu imali i sedam poena viška, ali je Denver, prevashodno zahvaljujući Nikoli Jokiću uspeo da preokrene rezultat pa su serijom 9:0 stigli do prednosti od 23:17, a u tom momentu srpske reprezentativac je na svom kontu imao već 18 poena.

Domaćin se tu nije zaustavio pa je početkom druge deonice imao i čitavih 17 poena viška - 40:23, a dvocifrenu razliku uspeli su da sačuvaju do odlaska na "veliki odmor".

Pred poslednjih deset minuta igre činilo se da je pitanje pobednika rešeno, ali su gosti uspeli da uhvate rezultatski priključak i da meč uvedu u krajnje neizvesnu završnicu. Uspeo je Golden Stejt čak i da povede u finišu susreta (119:121), ali domaćini prave seriju od 7:0 čime stižu do prvog trijumfa u ovoj seriji,

Nikola Jokić je još jednom izdominirao postigavši 37 poena, a uz to je ostvario i osam skokova i šest asistencija. Sa druge strane, fantastične partije Kleja Tompsona i Stefa Karija nisu nagrađene trijumfom. Tompson je zabeležio 32, a Kari 31 poen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading