SLAVNI GLUMAC BOGDAN DIKLIĆ OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: Mijač prorekao ŽELJKU: BIĆEŠ NAJVEĆI TRENER!

Autor: M.S

Sport

14.04.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni glumac Bogdan Diklić, uoči 30. godišnjice od Partizanovog osvajanja Kupa evropskih šampiona, današnje Evrolige, otkrio je kako je reditelj Dejan Mijač prorekao sudbinu Željku Obradoviću. Naime, Diklić je ispričao da je Mijač rekao Žocu da će biti najbolji trener na svetu dok je ovaj još bio igrač i nosio crno-beli dres.

SLAVNI GLUMAC BOGDAN DIKLIĆ OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: Mijač prorekao ŽELJKU: BIĆEŠ NAJVEĆI TRENER!

Foto: Starsport

Njegove prognoze su se pokazale kao tačne jer je Obradović pravo iz patika seo na klupu crno-belih i odveo ih na krov Evrope 1992, savladavši u finalu Huventud sa 71:70. Osim s Partizanom, Žoc je trofej Evrolige podigao još osam puta, s Huventudom, Real Madridom, Panatinaikosom i Fenerbahčeom.

Diklić je u intervju za "Nedeljnik" ispričao kako je poznati reditelj, koji je preminuo pre 10 dana, primetio Željkov trenerski potencijal pre skoro 40 godina.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović i Rade Zagorac

- Ja sam samo bio svedok Partizanovog puta, zaljubljenik u njegovo delo i prijatelj njegovih igrača i potom trenera. Ima nešto u glumi i košarci što se ne bih usudio da tumačim, ali je čovek koji nas je nedavno napustio, na veliku žalost ovoga sveta, Dejan Mijač, voleo da razume i jedno i drugo - rekao je Diklić, a zatim je dodao:

- Sedeli smo jednom za istim stolom i Mijač, inače veoma dobar prijatelj Duška Vujoševića, lupio je Željka - koji je tada još bio igrač - po šakama koje su nehajno stajale na stolu i uzviknuo: "Ti ćeš biti najbolji trener na svetu!" Željko je pogledao u pravcu Dejanove čaše, u kojoj je bila samo voda i pored nje kafa, pa je jedan kratak pogled uputio meni. Kao da nije mogao da poveruje u to proročanstvo.

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

Dejan Mijač

Diklić je istakao da je legendarni reditelj bio oduševljen koliko Obradović poznaje košarku.

- Ono je četvrt veka ostalo tajna, dok ga ja nisam jednom obelodanio i tada sam, priznajući Dejanu da sam otkrio njegovo predviđanje, upitao kako je mogao da pogodi. Mijač mi je tada ispričao da se tokom jednog leta iz Sarajeva vraćao zajedno s košarkašima Partizana i da je Željko sedeo pored njega. Čitav let pričali su samo o košarci. "Znaš, ja sam gledao tog mladića kako igra košarku, a onda sam ga slušao kako priča o košarci", objasnio mi je Dejan. "'I bio sam siguran da će postati najveći" - zaključio je Diklić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading