ŽIVI OD PLJUVANJA PO JOKIĆU: Američki novinar očigledno ŽELJAN pažnje!

Autor:

Sport

05.04.2022

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao još jedan ispad.

ŽIVI OD PLJUVANJA PO JOKIĆU: Američki novinar očigledno ŽELJAN pažnje!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Američki novinar, Nik Rajt, je izgradio ime na kritikovanju Nikole Jokića. U jeku debate ko će biti proglašen za MVP-a. Neki su za srpskog asa, a neki su više za Janisa Adetokumba ili Džoel Embid. Neki favorizuju i Luku Dončića.

Uprkos sjajnim mečevima koje Jokić pruža, Rajt ne želi da pomisli da pohvali Srbina.

- Evo ga problem. Ne radi se o velikim potezima i pobedama, već o tome šta nam roboti kažu. Efikasnost je važna. Kao što je u prošlom veku IBM kompjuter dodeljivao nagradu Dejvidu Robinsonu na osnovu tamo nekih podataka, to isto se sada dešava sa Nikolom Jokićem. Ovo su samo neki primeri u kojima Nikola vodi i onda mi kompjuter kaže da sam idiot ako ne glasam za njega. Da li je moguće da kompjuter pogreši, da algoritmi daju veću vrednost određenim stvarima poput skokova - rekao je Rajt.

Zatim je dodao.

- Nije to naravno Jokićeva krivica, ali ne šutira previše pa ima dobre procente šuta. Ima dobar skok, odličan je dodavač, moj glas bi otišao Janisu ili Luki, ali razumem zašto je Džoel frustriran - izjavio je.

Kris Brusar ga je prekinuo, ali se donekle složio sa Rajtom.

- Kada je Embidova kandidatura u pitanju, moram da napomenem dva nedavna meča koja je Filadelfija izgubila od Janisovog Milvokija i Jokićevog Denvera. Imao je ta dva meča i priliku da ih dobije u direktnom duelu. Trka je blizu, mada smatram da Srbin ne bi trebalo da dobije nagradu zbog slabije pozicije njegovog tima na Zapadu - istakao je.

 

 

Rajt mu je na to odgovorio.

- Jokić će da dobije nagradu, ali samo ako ti ne podeliš ovaj snimak. Znam da si deo grupe sa ostalima ljudima koji glasaju za MVP nagradu, proširi ove moje lepe reči, daj da spasimo ovu nagradu pre nego što je prepustimo robotima - zaključio je.

Denver Nagets su trenutno peti u Zapadnoj konferenciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading