DA LI IZA SVEGA STOJI SAMO NOVAC? Evroliga profitirala eliminacijom ruskih klubova!

Autor:

Sport

23.03.2022

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I definitivno je bord Evrolige odlučio da se ruski klubovi eliminišu iz ovosezonskog izdanja najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog klupskog takmičenja.

DA LI IZA SVEGA STOJI SAMO NOVAC? Evroliga profitirala eliminacijom ruskih klubova!

Foto: Starsport

Evroliga

Evroliga polko ulazi u svoju završnu fazu u kojoj neće biti ruskih klubova. Očekivana odluka je donešena, ali postavlja se pitanje da li iza toga stoji i nešto drugo...

Naime, po propozicijamaa ovog takmičenja, svaka pobeda u regularnom delu sezone vrednuje se sa 37.000 evra, dok sa druge strane trijumf u plej-of fazi klubu pobedniku donosi celih 70.000 evropskih novčanica.

Po osnovu do sada ostvarenih rezultata ekipe CSKA iz Moksve, Zenita i UNIKS-a inkasirali su preko 1,5 miliona evra, a potpuno je jasno da bi d kraja takmičenja navedena suma bila i znatno veća.

Međutim, ukoliko bilo koji klub iz nekog razloga bude suspendovan, ili isključen iz takmičenja, samim tim novčane obaveze Evrolige prema njemu prestaju.

Iz navedenog, jasno je da je eliminacijom tri ruska kluba, samo profitirala Evroliga, a takođe treba napomenuti da je termin isplate zarađenog klubovima april mesec.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading