KOKOŠKOV: Juta je vršila pritisak da ne odem u Panatu

Autor:

Sport

29.12.2017

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije i pomoćni trener Jute Igor Kokoškov istakao je u intervjuu za "Nezavisne" da uvek postoji opcija da u nekom evropskom klubu nađe angažman.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igor Kokoškov

- Nadam se da ću postati prvi trener neke NBA ekipe. Ako se to i ne desi, neću biti neispunjen. Juta vodi računa o meni. Uvek je otvorena i bilo koja opcija u Evropi. Pre dve godine vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos mi je dao ponudu i moj prelazak je bio završena stvar. Juta tada nije imala sluha za to i vršila je pritisak da ostanem. Bio sam u moralnoj dilemi, imao sam usmeni dogovor sa Jutom i odlučio sam da ispunim obećanje - objasnio je Kokoškov.

Selektor aktuelnih prvaka Evrope je prokomentarisao i period kada je sa Željkom Obradovićem radio u reprezentaciji, kao pomoćni trener.

- To su bile godine tranzicije, meni je bila velika čast i životno iskustvo da radim pored Željka. Beskrajno sam mu zahvalan. Rezultati tada nisu bili dobri, ali Željko ne treba da žali zbog toga. On je jedan od najboljih trenera svih vremena, a to je bio jedan loš period. Veliki uspeh je napravio Duda Ivković na Evropskom prvenstvu u Poljskoj kada je osvojeno srebro. Vratio je kult nacionalnog tima. Đorđević je to preuzeo i sa tri medalje u poslednje četiri godine zadužio srpsku i evropsku košarku - zaključio je Kokoškov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading