SRBIN HARA NBA LIGOM: Jokić skinuo DŽORDANA sa TRONA!

Autor: Marija Stefanović

Sport

17.02.2022

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nikad kao srpski as Nikola Jokić, koji vlada NBA ligom (26)!

SRBIN HARA NBA LIGOM: Jokić skinuo DŽORDANA sa TRONA!

Foto: Tanjug/AP

Džordan i Jokić

Centar Denvera fenomenalnim partijama u NBA ligi uspeo je da nadmaši čak i najvećeg svih vremena Majkla Džordana. Nikola Jokić je do novog rekorda stigao u pobedi svog tima nad Golden Stejtom (117:116), gde je zabeležio 35 poena, 17 skokova i osam asistencija.

Bila je ovo Nikolina osma utakmica zaredom, na kojoj je imao bar 20 poena, bar 10 skokova i bar pet asistencija, što nije pošlo za rukom ni velikom Majklu. "Njegovo leteće veličanstvo" imalo je sedam takvih mečeva 1989, pored njega do ovog broja stigli su još i Leri Bird 1982. i Kevin Durent 2016.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Osim zbog velikog broja poena, Nikola je bio heroj meča i zbog asistencije u poslednjim sekundama. On je dodao loptu Monteu Morisu, koji je pogodio trojku uz zvuk sirene za novi trijumf Nagetsa. Voriorsima nije pomoglo ni 25 poena Stefa Karija da slave pred domaćim navijačima.

Bivši košarkaš Mege na meču u San Francisku sreo se i s nekadašnjim trenerom Dejanom Milojevićem, koji je sad pomoćnik u Golden Stejtu.

- Ovo je bila poseban meč za nas i pobeda. U poslednjem napadu video sam Montea samog i dao mu loptu. Srećan sam zbog slavlja i što sam video Dejana iako je hteo da me napije pred meč - istakao je Jokić uz smeh.

Iako se Amerikanci ove godine klanjaju Srbinu zbog brutalnih partija, legendarni košarkaš Čarls Barkli smatra da Nikola ne može da ponovi uspeh iz prošle godine i da ponovo ponese MVP priznanje.

- Nikola ne zaslužuje da ponovo bude najbolji igrač. Ne znači da ne poštujem Jokića, ali ako već pričamo o MVP, smatram da Džo Moranta ove sezone zaslužuje to laskavo priznanje jer njegova ekipa igra bolju košarku nego Denver - zaključio je Barkli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading